Fu Works

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Geplaatst:
25-04-2018
Genomineerd wegens reclame   Deze pagina is genomineerd voor verwijdering  

Omdat de pagina volgens minstens één medewerker voornamelijk reclame bevat of bevatte is deze op de lijst met te beoordelen pagina's gezet.
De hiervoor opgegeven reden is: bronloze bedrijfspresentatiepagina; hele lijst producties staat ook in San Fu Maltha

De pagina is daarom aangedragen op de beoordelingslijst. Daar is mogelijk ook een meer gedetailleerde reden voor de beoordelingsnominatie te vinden. Het kan zijn dat het onderwerp wel geschikt is voor Wikipedia, maar niet in deze vorm. Wikipedia is geen medium voor werving en promotie, maar een encyclopedie met neutraal standpunt.

Na plaatsing op de beoordelingslijst blijft dit artikel minstens twee weken staan, zodat eventuele bezwaren ingebracht kunnen worden. Als u het artikel zodanig kunt verbeteren dat daarmee de redenen voor verwijdering komen te vervallen, aarzel dan vooral niet om het te verbeteren. Vergeet niet om dit op de genoemde lijst te vermelden.

Indien u van mening bent dat het artikel dusdanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past, vraag dan op de lijst (of aan de nominator) of dit sjabloon verwijderd mag worden.

NB: deze melding dient te blijven staan tot de beoordelingsdiscussie afgesloten is.
Algemene informatie is te vinden op Wat Wikipedia niet is en de uitleg bij "te beoordelen pagina's".

(//)

Fu Works is een Nederlandse filmproductiemaatschappij gevestigd in Amsterdam. Het bedrijf werd in 1995 opgericht door filmproducent San Fu Maltha.

Het bedrijf produceert speelfilms, documentaires en televisieseries. Bekende producties en co-producties betroffen de speelfilm Tirza, Oorlogswinter, Alles is Liefde, Zwartboek, Vet Hard, Costa!, In Oranje. Ook produceert het bedrijf documentaires. In samenwerking met anderen is men ook in het buitenland actief. Sinds 2005 is Maltha aandeelhouder in het Australische film en televisie productiebedrijf New Holland Pictures. Daarnaast ging Maltha in 2006 een samenwerking aan met de Indonesische exploitant Blitz. De joint venture, genaamd Jive, distribueert films in Indonesië.

Filmografie[bewerken]

Externe link[bewerken]