Gebruiker:Ad1954/Kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Water motor.[bewerken | brontekst bewerken]

Principe: Door water via een elektrolyse proces te splitsen in H2 & O2 gassen wordt een brandbaar mengsel geproduceerd . Dit gasmengsel wordt tot ontbranding gebracht waardoor Hitte & kinetische energie wordt opgewekt.

Het is al diverse malen (geprobeerd/gelukt ??) om met dit principe een auto te laten voortbewegen. Zie deze links: https://nl.wikipedia.org/wiki/Motor_met_water_als_brandstof

http://www.waterpoweredcar.com/stanmeyer.html

http://www.waterpoweredcar.com/herman.html

http://www.waterpoweredcar.com/hydrobooster.html

Maar de wet van behoud van energie kan dit niet direct verklaren.

Immers De gassen verbranden (H2 & O2 reageren weer met elkaar en vormen weer H2O = water) Hoe kan dit meer energie opleveren als er voor de elektrolyse nodig is ???.
Er moet dus ergens energie vandaan komen.

Is er al eens gemeten hoeveel water er uit het verbrandingsproces vrij komt ?? Is er al eens gemeten of er Helium vrij komt ???

Zou het niet kunnen zijn dat er (door de verbranding) (dit zijn immers toch een soort micro explosies??) een totaal ander proces plaatsvindt ??

Dit zou misschien een soort mini Kernfusie kunnen zijn van H+ ionen die daardoor Helium Atomen vormen ??.

We hebben , Hitte , H2 (of H+ ionen) , grote druk (ter plaatse van de micro-explosies). Dit zou misschien een verklaring kunnen zijn van dit verschijnsel ??.

Of is het allemaal onzin wat er wordt ge-claim ’t ??

Enkele links:

https://en.wikipedia.org/wiki/Cold_fusion

https://en.wikipedia.org/wiki/Nuclear_fusion

https://en.wikipedia.org/wiki/Thermonuclear_weapon

Zou dit kunnen betekenen dat er een derde soort kernfusie mogelijk is ??? 1e Cold fusion (Koude fusie met katalysator ) 2e Hot Fusion (waterstof bom) 3e Regulated Fusion. (water motor)

Verbranding van H2 en O2 tot H2O (volgens mij??)


Verbranding van H2 & Zuurstof naar Water










H2 Fusion ??

Plaatje 2


Is de benaming “waterstof motor” dan niet een beetje verkeerd ?? Het zou misschien een Nucleaire Fusie motor genoemd moeten worden ??!!


Enkele problemen met dit systeem zou dan kunnen zijn: 1e Dat er water wordt omgezet in Helium.

2e In het systeem van Herman wordt deuterium (heavy water) gebruikt om het proces te bevorderen en er zou Tritium gemeten zijn ?? (heeft de VS overheid daarom soms het systeem verboden ??) . Dit proces zou ook een soort lichte X-rays afgeven??.

3e Als dit systeem grootschalig toegepast zou worden zou dat de Totale wereld economie (gebaseerd op de fossiele brandstoffen) niet volkomen overhoop gooien !!! Er gaan immers (geen triljoenen maar) Penta-joenen om in deze brandstoffen / energie -voorzieningen  ??? !!!!

4e Zijn er sporen van Helium in de uitlaatgassen meetbaar (meer als normaal) ?? Ad