Gebruiker:AdriaanRo

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Hefbrug Waddinxveen

Welkom op mijn gebruikerspagina. Mijn naam is Adriaan. Ik woon in Waddinxveen en ben al enige tijd met pensioen. In mijn werkzame leven was ik programmeur en database-beheerder. De eerste computer waar ik programma's voor schreef, was een Ferranti met 24kB ringkerngeheugen. Niet te vergelijken met de computers van tegenwoordig, maar daar hoefde dan ook geen Wikipedia op te draaien. Voor die tijd was de Ferranti-computer een geavanceerd stuk elektronica, opgesteld in een ruimte zo groot als een gemiddelde huiskamer.

Ik heb een belangstelling voor alles wat met natuur, milieu en techniek te maken heeft. Verder heb ik fotografie als hobby.

Sinds januari 2020 ben ik actief op Wikipedia. De onderwerpen haal ik uit mijn omgeving. Voor informatie zoek ik niet alleen internet af, maar raadpleeg ik ook de nodige boeken en tijdschriften. Archiefonderzoek is een tijdrovende bezigheid, maar het geeft veel voldoening als ik ook het laatste puzzelstukje van de geschiedenis van een onderwerp gevonden heb. Mijn insteek is om alles wat interessant is in Wikipedia op te nemen en actueel te houden.