Gebruiker:Alinda m

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Wie ben ik[bewerken | brontekst bewerken]

Mijn naam is Alinda Mastenbroek en ben werkzaam als informatiespecialist digitale bibliotheek bij de Zeeuwse Bibliotheek in Middelburg.

Hier houd ik mij onder andere bezig met het functioneel beheer van de digitale bibliotheek. Denk hierbij aan diensten zoals: digitale collectie en de catalogus van de Zeeuwse bibliotheken, onze websites www.zeeuwsebibliotheek.nl www.plusbibliotheken.nl www.literatuurinzeeland.nl en het mediacentrum. Samen met de collega's van onze social media redactie zijn wij verantwoordelijk voor de diverse social media kanalen (twitter, facebook, flickr, weblog, youtube), de webcare en het opzetten van een social media strategie voor de Zeeuwse Bibliotheek

Naast deze reguliere werkzaamheden ben ik betrokken bij diverse projecten zoals:

  • Projectleider FabLab Zeeland; FabLab Zeeland is een initiatief van SCOOP en Zeeuwse Bibliotheek ism Scalda, Protospace Utrecht en Frysklab. Het Fab Lab is een leer- werkplaats waar iedereen spelenderwijs kennis kan maken met alle aspecten van digitale fabricage.
  • Aansluitingstraject Bibliotheek.nl en de verschillende diensten die daarbij horen o.a. E-bookplatform, Nationale Bibliotheekcatalogus,WAAS
  • Kennis- en informatieplatform Zeeland

Als mediacoach initieer en coördineer ik projecten op het gebied van informatievaardigheden en mediawijsheid. Daarnaast houd ik mij bezig met het ontwikkelen en begeleiden van workshops op het gebied van informatievaardigheden en social media.