Gebruiker:Arnoudvanduren/Kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Wat is Topdesk?[bewerken | brontekst bewerken]

Topdesk is een betaalde Nederlandse applicatie voor servicemanagement en incidentenregistratie. Daarnaast is er ook een module om hardware en software te registreren. Naast de ICT-helpdesk richt TOPdesk Facility Management zich ook op ondersteuning van de facilitaire diensten binnen de organisatie. De applicatie kan worden geïnstalleerd via een lokale installatie of een Software_as_a_Service. Het pakket bestaat uit een basispakket en eventueel betaalde aanvullende diensten voor meer functionaliteit.

De geschiedenis van Topdesk[bewerken | brontekst bewerken]

In 1994 werd Topdesk 1.0 uitgebracht voor DOS door de voorloper van het huidige Topdesk, OGD_(bedrijf) software. De applicatie werd ontwikkeld door een aantal Delftse studenten. Deze eerste versie van TOPdesk draaide op een MS-DOS interface en was geschreven in de 16-bits programmeertaal Clipper. Deze versie beschikte alleen over een module incidentbeheer en een module om hardware te registreren.

De 2.0 versie kwam in 1996 waarbij voor het eerst een versie voor Windows beschikbaar kwam. Vervolgens werd eind 1998 de derde versie van Topdesk gelanceerd. Vanaf versie 3.0 is Topdesk ingericht volgens de Information_Technology_Infrastructure_Library richtlijnen. In het begin werd Topdesk vooral gebruikt voor ICT doeleinden en nu voor alle facilitair zaken. Momenteel is Topdesk bezig in versie 5.4.

Mee bezig Mee bezig
Aan deze pagina of deze sectie wordt de komende uren of dagen nog druk gewerkt.
Klik op geschiedenis voor de laatste ontwikkelingen.