OGD (bedrijf)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
OGD ict-diensten
OGD (bedrijf)
Eigendom Private onderneming
Oprichting 1987
Oprichter(s) Bas Vos, Ivo van de Pas
Sleutelfiguren Daan de la Parra, Roel Nikkessen
Hoofdkantoor Delft
Werknemers 1200
Producten ICT-diensten
Website http://www.ogd.nl
Portaal  Portaalicoon   Economie

OGD ict-diensten is een middelgrote ICT-dienstverlener die zijn activiteiten voornamelijk focust op de Nederlandse markt. In 2012 is het bedrijf toegetreden tot de top 40 grootste ICT-dienstverleners van Nederland.[1] Het bedrijf heeft klanten in het midden- en grootbedrijf, maar werkt ook samen met overheden, zorginstellingen en scholen.[2] De hoofdvestiging van OGD staat in Delft en het bedrijf heeft vier vestigingen elders in Nederland: Eindhoven, Amsterdam, Utrecht en Enschede.

Geschiedenis[bewerken]

OGD ict-diensten werd in 1987 opgericht door een groep Delftse studenten. Zij wisselden de tapes op een mainframe bij een Delfts bedrijf, vandaar de naam Operator Groep Delft. Na verloop van tijd namen de studenten andere soorten werk op zich. Ze hielden zich bezig met helpdesk en systeembeheer. Ook programmeerden zij het helpdeskregistratieprogramma TOPdesk. TOPdesk werd later een zelfstandig bedrijf en het systeem wordt inmiddels veel gebruikt.[3] In de jaren 90 ging OGD ook opleidingen en ICT-projecten aanbieden. Veel OGD'ers bleven na hun studie in dienst. Hierdoor is OGD gestaag gegroeid.[4]

Anno 2017 zijn er ruim 1100 medewerkers actief vanuit vijf vestigingen: Delft, Eindhoven (sinds 1996), Amsterdam (sinds 1998), Utrecht (sinds 2000) en Enschede (sinds 2006).

Noten[bewerken]

  1. Computable top 40grootste ict-dienstverleners
  2. Klanten OGD
  3. 2800 implementaties, TOPdesk - Implementatie, topdesk.com (gearchiveerd op archive.org)
  4. Historie OGD, ogd.nl (gearchiveerd op archive.org)