Naar inhoud springen

Gebruiker:Barrie 10/Kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

in Kenia zijn eer oorlog door de al shabaab

De Somalische islamistische groepering Al-Shabaab heeft gedreigd met nieuwe terreuraanvallen in Kenia als het land zijn troepen niet terugtrekt uit Somalië. De Afrikaanse Unie (AU) heeft al beloofd de strijd tegen de islamistische groepering op te drijven. Intussen duiken op het internet de eerste beelden op van de terroristen die afgelopen weekend binnenvielen in het Westgate winkelcentrum in Nairobi. ‘Wij doen een oproep aan de Keniaanse overheid en al de andere overheden die hen steunen: als ze vrede willen dan moeten ze ons land verlaten. Zo niet, moeten ze goed beseffen dat dit slechts een voorsmaakje was van wat we in de toekomst nog zullen doen’, verwees de woordvoerder van al-Shabaab, Sheikh Ali Mohamud Rage, naar het bloedbad dat zijn groepering aanrichtte in het Westgate winkelcentrum.

De Afrikaanse Unie is alvast niet onder de indruk van deze dreigende taal. Zij beloven de strijd tegen al-Shabaab op te drijven. ‘Wij zijn er resoluut van overtuigd om de strijd tegen hen verder te zetten, vandaag nog meer dan voordien’, zegt Erastus Mwencha, de nummer twee van de Afrikaanse Unie.

Ondertussen waarschuwt de Oegandese generaal Katumba Wamala, de aanvoerder van de troepenmacht van AU, dat de strijd op te veel fronten wordt gevoerd. ’We mogen niet in te veel regio’s beginnen vechten, hierdoor kunnen de terroristen op meerdere plaatsen aanvallen lanceren en zal de strijd blijven duren’, aldus Wamala.