Naar inhoud springen

Gebruiker:Branko~nlwiki/wikiportret

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Opzetje inleiding Wikiportret[bewerken | brontekst bewerken]

Wikipedia is niet meer weg te denken uit het internetlandschap. Maar een encyclopedie die volledig door onbetaalde vrijwilligers wordt samengesteld moet bijzondere uitdagingen overwinnen. Zo kan Wikipedia geen professionele fotografen betalen om portretten te maken van bekende Nederlanders, maar is de encyclopedie volledig afhankelijk van fotografen die hun foto's doneren.

Staat er een artikel over je in Wikipedia, overweeg dan een portretfoto aan de gemeenschap te schenken. Wikiportret biedt je daartoe een gemakkelijke wizzard die eerst controleert of de rechten in orde zijn, en je vervolgens helpt bij het kiezen van een licentie en bij het uploaden.

Wikipedia plaatst alleen foto's die tot het publieke domein behoren of die onder bepaalde liberale licenties zijn vrijgegeven. Over het algemeen is het de fotograaf die de rechten op een bepaalde foto heeft en zul je van hem/haar toestemming moeten krijgen om de foto te uploaden.

De volgende licenties zijn toegestaan (link opent in een nieuw venster): XXX, YYY, ZZZ.

Foto's kunnen worden geüpload in de AAA, BBB, en CCC-bestandsformaten, en mogen niet groter zijn dan NNN.

De website wikiportret is hier te vinden: http://www.wikiportret.nl. Er is ook een meertalige versie, http://www.wikiportrait.org