Naar inhoud springen

Gebruiker:Chausson44

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
1984: Eerste Alkoven: ACAPULCO 44 en 56CHAUSSON is de eerste constructeur die WIT plaatstaal ‘durft’ te gebruiken en het succes is onmiddellijk.


===== === 1984: Eerste Alkoven: ACAPULCO 44 en 56 CHAUSSON is de eerste constructeur die WIT plaatstaal ‘durft’ te gebruiken en het succes is onmiddellijk. === =====

Mijn passie is campers. graag wil ik deze pagina gebruiken om het verhaal achter de Chausson Acapulco 44 te beschrijven. Ik doe op het moment veel onderzoek naar deze camper, en het grote voordeel is dat ik er een bezit. De foto die u hierboven ziet is mijn Chausson Acapulco 44 met een beschrijving van de geschiedenis van de officieele Chausson site. Ook al is deze nogal sumier van uitleg en inhoud. De zin dat de Acapulco 44 en 56 in een zin benoemd word is daarom veelzeggend. De Chauson Acapulco 44 is inderdaad in productie genomen in het jaar 1984 en is ook de eerste die wit als plaatstaal wilde en durfde te gebruiken.

is een Franse camperopbouw uit de jaren 80 en 90. Deze campers hebben meestal een Peugeot of een Citroen motor of onderbouw. De motoren van deze campers zijn diesels en meestal zijn het ook geen turbodiesels of ze moeten zijn omgebouwd. De indeling is altijd het zelfde bij het type Acapulco. De Acapulco heeft altijd een L vormige keuken achter in de opbouw. Het zijn wagens waar je fijn kan toeren, maar ze gaan niet harder dan 80 of 90. Meestal zit er een luchtvering onder i.d. onderbouw, en dat maakt de camper een fijne auto om in te rijden. Ze zijn er op gebouwd, en geen snelle auto's.