Naar inhoud springen

Gebruiker:Coralsa/Kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Een single-family office bestaat uit een groep van medewerkers, werkzaam binnen een rechtspersoon, die één of meerdere generaties van één vermogende familie ondersteunt bij het beheer van hun vermogen.[1]

Algemeen[bewerken | brontekst bewerken]

De activiteiten van een single-family office zijn niet voor-gedefinieerd maar worden door de familie zelf vastgesteld. Ze kunnen onder andere bestaan uit het vermogensbeheer van beleggingen op de effectenbeurs, beleggen in private equity of het verwerven van onroerend goed.

De kosten van een single-family office bedragen gemiddeld 1% van het totale vermogen van de familie. Steeds meer vermogende families in Nederlands kiezen er voor hun eigen family office op te richten [2]. Het aantal family offices wereldwijd is niet precies bekend, maar wordt geschat tussen de 7.000 en 12.000.

Family office services[bewerken | brontekst bewerken]

De activiteiten van een single-family office zijn aanmerkelijk breder dan de activiteiten van een private banking. De family office richt zich ook op het veiligstellen en vermeerderen van het familievermogen voor toekomstige generaties, en het beschermen van de kernwaarden van de familie.

Services aangeboden door een single-family kunnen onder andere bestaan uit:[3]

Multi-family office[bewerken | brontekst bewerken]

Naast single-family offices bestaan er ook multi-family offices. Multi-family offices ondersteunen meer dan één familie.[4]

Bronnen, noten en/of referenties[bewerken | brontekst bewerken]

  1. Definitie van een family office
  2. Family offices een trend in Nederland, QUOTE, 16. december 2018
  3. Uitgebreid overzicht van family office services
  4. Family offices: who is who?, IEX Profs, 10. juli 2017