Naar inhoud springen

Gebruiker:Danièle Van Os/Kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

'''Danièle Van Os''' (°Leuven, 27 januari 1987) studeerde gitaar aan het Lemmensinstituut Leuven, bij Godelieve Monden en bij Aram Van Ballaert. Nadien verhuisde ze naar Wenen, waar ze tot juni 2013 het postgraduaat gitaar volgde aan de Universität für Musik und darstellende Kunst Wien bij Alexander Swete.

Tussen 2003 en 2018 behaalde verschillende prijzen op wedstrijden waar ze geprezen werd voor haar muzikaliteit, klankkleuren en persoonlijke interpretatie.

In 2017-2018 gaf Danièle meerdere solorecitals in België en Nederland. Ze speelt ook regelmatig als soliste met orkest. Zo speelde ze concerti van Rodrigo, Castelnuovo-Tedesco, Vivaldi, Carulli, Warlock en Ponce. Naast solo, speelt Danièle ook regelmatig kamermuziek. Ze vormt een uniek duo met Anke Lauwers (piccolo en fluit), waar ze op zoek gaan naar originele werken voor piccolo en gitaar. In 2018 werd het duo geselecteerd voor een recital in Orlando tijdens de Flute Convention van de NFA in augustus 2018. Daarnaast speelt Danièle in verschillende bezettingen met fluit, gitaar, piano, cello, zang, blokfluit, gitaartrio en gitaarkwartet. Sinds 2013 is ze gitariste bij het Erasmusensemble.

Als leerkracht is ze verbonden aan de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans te Turnhout en Hagelandse Academie voor Muziek en Woord te Diest.

website: Danièle Van Os