Gebruiker:Duco de Klonia

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Ik, rechts op de foto met speer tijdens met manschappen van Het Franco Flamish Contigent te Hastings (UK) 2006 in Normandisch tenue - Helm, Maliënkolder, schild, speer en zwaard.
Mijn naam is Duco de Klonia, geboren in 1963 te Amsterdam. Ik ben geinterresseerd in oorlogvoering - de geschiedenis, en het hoe en waarom...

Mijn belangstelling voor de middeleeuwen werd gewekt door een riddertournooi als voorprogramma van een ruiterevenement in de RAI ergens in 1970. In die tijd was er natuurlijk ook de serie "Floris" op de TV en kwamen er tal van jeugdboeken uit over de middeleeuwen, zoals "Brief voor de Koning" van Tonke Dragt en "Kruistocht in spijkerbroek" van Thea Beckman.

Uit nieuwsgierigheid naar "hoe het voelt" om zo iets krankzinnigs te moeten doen als te vechten te paard of in harnas ben ik lid geworden en geweest van tal van zogenaamde re-enactment groepen. Zo'n groep probeert zo goed als mogelijk een bepaald aspect van het (militaire) leven uit een bepaalde tijd uit te beelden.

Zo ben ik jaren aktief lid geweest van de NCV, de Napoleontische Cavalerie Vereniging, om te "voelen" hoe het is om met 30 man in volle galop met gestrekte sabel te chargeren op de vijand! Ook was ik lid van de SHKNV - Stichting Historie Kon. Ned. Veldartillerie - alwaar ik geoefend heb met 4 en 6-span rijden - met een kanon erachter... Samen met wat liefhebbers oefenen we ons in het zwaardvechten, daar geven we ook demonstraties in.

Naast mijn eerste beroep als systeembeheerder heb ik in 2005 een bedrijf in harnassen en historisch uniform materiaal opgericht. Ik werk toe naar een zo getrouw mogelijke weergave van historisch materiaal, en een zo historische mogelijke werkwijze, hoewel dit qua prijs niet altijd haalbaar is.

Ik beschouw mij dus als een "kenner" van oorlogstuig, maar ik ben zeker niet alwetend.

"Peascod" kuras dat ik voor een klant gemaakt heb.