Naar inhoud springen

Gebruiker:Enrico Delfino/Kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Freddy Michiels[bewerken | brontekst bewerken]

Freddy Michiels (Heist-op-den-Berg – 30 maart 1942) is journalist auteur, bladenmaker en netwerker.

Bibliografie[bewerken | brontekst bewerken]

Hij was van 1961 tot 1985 directeur-hoofdredacteur van het gratis weekblad Antwerpse Post, een dochterblad van Gazet van Antwerpen. Sedert 1985 is hij zelfstandig journalist voor diverse media, gespecialiseerd in reportages en interviews. Hij is hoofdredacteur van “kmo-insider”, een maandblad voor de KMO’s uit de provincie Antwerpen en werkt mee aan diverse tijdschriften en periodieken.

Als filmschrijver maakte hij in de zeventiger jaren documentaire films in het kader van “De Vlaamse Explorators” over Hawai, Pater Damiaan, De bergstammen van Noord-Thailand. Hij was ook uitvoerend producent van de speelfilm “Close” van Paul Collet met Katia Alens in de hoofdrol.

Als auteur heeft Freddy Michiels verschillende opdrachtwerken op zijn naam, waaronder De Strangers (1991) Verklarend Woordenboek Antwerpse Taal (2006) en Luchthaven Antwerpen (2017). In mei 2004 kreeg hij voor zijn in Amsterdam de “Schaduwprijs 2004” voor het beste Nederlandstalige debuut als misdaadroman “Het Hollywood Complot”, uitgereikt door het Genootschap van Nederlandstalige Misdaadauteurs.

Als netwerker is Freddy Michiels vaak terug te vinden op netwerk evenementen en recepties. Hij is één van de stichters van de A12 Business Club, waar hij al jaren de voorzitter is.