Gebruiker:Falkje/Rengocar

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Rengocar BV[bewerken | brontekst bewerken]

Rengocar BV is in 1973 door de heren Renders en de Goede opgericht voor onderhoud SRV wagens van het merk Gova.

De huidige eigenaar van Rengocar, de heer Tinus Renders is begin 70 er jaren begonnen als Ford dealer/garage in Sint-Oedenrode. Vanuit diverse opdrachten voor onderhoud van wagens door Rijdende Winkel ondernemers werd de heer Renders door Gova uit Wormerveer benaderd om voor haar reparaties en onderhoud uit te voeren aan door haar afgeleverde wagens in Zuid-Nederland.

Nadat Gova eind jaren '70 failliet was gegaan besloten de heren Renders (Ford garage) en de heer de Goede (oud eigenaar van Gova) een doorstart te maken onder de naam RENGOCAR. De heer de Goede richtte zich op de verkoopactiviteiten en de heer Renders nam alle technische activiteiten voor zijn rekening. In 1983 is de heer de Goede met pensioen gegaan en werd de heer Renders 100 % eigenaar van Rengocar BV.

De eerste Rengocars zijn gebouwd op Mercedes onderstellen, met de bestaande Mercedes neus. Als tegenhanger van Gova en zeker van marktleider Spijkstaal werd in 1986 een eigen chassis met opbouw ontwikkeld. De productie van nieuwe wagens werd echter na verloop van tijd gestopt, omdat Spijkstaal en Gova (toentertijd) de grootste merken, elkaar zo hevig beconcureerden dat nieuwbouw niet interessant meer was.

Het onderhoud en de verkoop van gebruikte Rijdende Winkels ging vanuit Sint-Oedenrode wel gewoon door. Het werkgebied lag voornamelijk in Zuid-Nederland. Omstreeks 1992 zocht Spijkstaal voor Zuid-Nederland een Service steunpunt en werd er met Rengocar een samenwerking aangegaan voor de verkoop van Spijkstaal onderdelen.

Begin 1996 werd van Spijkstaal de verkoop van "SRV-wagens" overgenomen en toen Spijkstaal Carrosserieën BV in de loop van 1996 failliet ging kocht Rengocar uit de failliete boedel ook de produktierechten en onderdelen van de Spijkstaal Optima, zoals die door Spijkstaal sinds 1994 gebouwd werd.

Vanaf die tijd produceert en verkoopt Rengocar ook de Optima Rijdende Winkel en daarvan afgeleide voertuigen, in eerste instantie eveneens op een 10 tons Iveco Eurocargo onderstel. In 2009 werd voor een 12 tons Iveco Eurocargo gekozen met luchtvering achter. Nieuwe "SRV wagens" worden dus tot op de dag van vandaag nog steeds door Rengocar BV geproduceert.