Gebruiker:Follandaise

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Dear readers, (I only understand Dutch, English, French and a tiny bit of German)


Beste lezers,

In het kader van het Wikipedia:Educatieprogramma/ITV Hogeschool vertaal ik door gebruikers aangevraagde artikelen vanuit het Frans naar het Nederlands. Ik doe dit in ieder geval van maart tot en met begin augustus 2019 en mogelijk daarna ook nog wel. Zijn er Franstalige artikelen waarvan je graag een vertaling op de Nederlandse Wikipedia zou zien? Voeg deze dan toe aan de lijst: Wikipedia:Educatieprogramma/ITV Hogeschool voor Tolken en Vertalers. Zie de projectpagina voor meer informatie en de "spelregels" voor het indienen van een vertaalverzoek.

Een artikel over Franse musici en zangers/ -essen, films lijken me leuk om te vertalen, maar als het een ander onderwerp is, kan ik me er wellicht ook in vinden.

Ik beheers het Nederlands (moedertaal), Frans (gestudeerd) en Engels. Duits begrijp ik een beetje.

Literatuurliefhebber (Engels- en Franstalig, alle tijdperken) - muziekliefhebber (bovengemiddelde kennis van muziek jaren tachtig t/m heden en met voorkeur voor o.a. alternatieve rock en indie).

Mijn beroep is drieledig: ik werk als docent op het VO (Franse taal en literatuur), ga een bedrijfje opstarten als tolk en ben vertaalster in opleiding (voor zowel tolken als vertalen geldt: Frans-Nederlands en vice versa).

Mijn stage heb ik half augustus afgerond en inmiddels ben ik gediplomeerd tolk. Het is mogelijk dat ik wel terugkom om her en der iets te vertalen. Het is zo ontzettend leuk. Vraag is of ik er genoeg tijd voor over zal hebben. We gaan het zien. On verra!

Groet, Follandaise