Naar inhoud springen

Gebruiker:Haaftjlv/BakariSellers

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Bakari Sellers
Sellers in 2018
Politieke partij Democratische Partij Verenigde Staten
Partner Ellen Rucker
Portaal  Portaalicoon   Politiek

Bakari T. Sellers, (geboren 18 september 1984) is een Amerikaanse advocaat, politiek commentator en politicus.

Hij vertegenwoordigde Zuid-Carolina's 90ste district in het Lagerhuis van het Staatsbestuur van 2006 tot 2014, waarmee hij op 22-jarige leeftijd de jongste Afro-Amerikaanse gekozen autoriteit in het land was. Hij gaf toen zijn zetel in het Huis van Afgevaardigden van Zuid-Carolina op om dat jaar te dingen naar de positie van plaatsvervangend Gouverneur, maar verloor van Henry McMaster. Hij werd in het Huis van Afgevaardigden opgevolgd door Justin T. Bamberg. Sellers is ook de eerste vice-voorzitter van de Democratische Partij van Zuid-Carolina.

Afkomst en opleiding[bewerken | brontekst bewerken]

Sellers werd op 18 september 1984 geboren en is de zoon van Gwendolyn Sellers en burgerrechtenactivist en hoogleraar Cleveland Sellers. Hij groeide op in Bamberg County, Zuid Carolina, en doorliep de Orangeburg-Wilkinson High School. In 2005 behaalde Sellers een bachelorgraad in Afro-Amerikaanse studies aan Morehouse College, een particuliere masculine en historisch zwarte, progressieve opleiding, in Atlanta. In 2008 behaalde hij zijn Juris. doc. aan de University of South Carolina.

Sellers werkte voor Congreslid James Clyburn en voor voormalig burgemeester van Atlanta, Shirley Franklin.[1].

Carriere[bewerken | brontekst bewerken]

Sellers was als advocaat werkzaam voor de Strom Law Firm, LLC. in Zuid Carolina en hij is analist voor CNN. Hij is tevens bestuurslid van het merkenbureau Level Brands en van Let America Vote, een stemrecht-organisatie, opgericht door voormalig staatssecretaris van Missouri (staat), Jason Kander.[2].

Pro-Israel[bewerken | brontekst bewerken]

Sellers bezocht aanvankelijk de jaarlijkse AIPAC conferentie, toen hij president was van de studentenorganisatie van het Morehouse Cpllege in Atlanta, Sindsdien is hij een prominente Afro-Amerikaanse supporter van Israel en het Zionisme. In 2016 stelde hij een door 60 Afro-Afrikaanse politici ondertekende brief. die er bij het Democratic Platform Committee op aandrong niet in te stemmen met de verklaring dat Israel geengaeerd is in de "de bezetting" van Palestina. Sellers werd door pro-Palestijnse activisten bekritiseerd voor zijn weigering om in te stemmen met het woord "bezetting". [3].

Lincoln Memorial tweet in 2019[bewerken | brontekst bewerken]

In reactie op een incident in januari 2019 bij het Lincoln Memorial, waar een confrontatie ontstond tussen een teenager-student en de oudere "Native Amerikaanse" activist Nathan Phillips, twitterde Sellers over de teenager: "Hij is een stumper. Sommige mensen vragen om een klap voor hun kop!". Toen meer videobeelden van de confrontatie verschenen die eerdere suggesties dat de teenager de confrontatie begon, ontzenuwden, trok Sellers zijn veroordeling in en vernietigde hij zijn tweet, bewerend dat zijn commentaar als een "voorbeeld" bedoeld was en "uit zijn context was gehaald". hoewel hij nog steeds overeind hield dat de studenten "xenofoob en racistisch gedrag vertoonden".[18] Sellers werd later betrokken in een rechtsgeding van de ouders van de teenager tegen CNN, waar hij werk als analist.[4].

Eervolle vermeldingen[bewerken | brontekst bewerken]

  • Time magazine, "40 Under 40"-list Featured Sellers in 2010.[5].
  • Politico "50 politicos to watch" list in 2012.
  • HBCU "HBCU "Top 30 Under 30 - juli 2014.

Publicaties[bewerken | brontekst bewerken]

  • My Vanishing Country, autobiografie, mei 2020. - Over de vergeten levens van Afro-Amerikaanse arbeiders op het platteland van het zuiden van de Verenigde Staten.[6].

Privé[bewerken | brontekst bewerken]

In de zomer van 2015 trouwde Sellers met chiroprakter Ellen Rucker Carter, ..


  1. https://web.archive.org/web/20160816165349/http://www.morehouse.edu/newscenter/bakari-sellers-05-there-is-still-a-crown-above-me/
  2. https://letamericavote.org/boardofadvisors/
  3. https://mondoweiss.net/2016/06/surrogates-palestinian-narrative/
  4. https://www.rcnky.com/articles/2020/01/07/report-cnn-settles-cov-cath-student-nicholas-sandmann
  5. http://content.time.com/time/specials/packages/article/0,28804,2023831_2023829_2025202,00.html
  6. https://www.bol.com/nl/c/bakari-sellers/18716645/