Gebruiker:Haaftjlv/JakeTapper

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Jacob Paul „Jake“ Tapper, New York City, V.S., 12 maart 1969 is een Amerikaanse journalist en televisiepresentator.

Hij presenteert op CNN The Lead with Jake Tapper en The State of the Union with Jake Tapper

Carriére[bewerken | brontekst bewerken]

Tapper sloot in 1991 zijn studie aan het Dartmouth College af. Hij werkte daarna in het pers-team van kandidaat Congreslid Marjorie Margolies en koos na haar verkiezingsnederlaag in 1994 voor het bedrijfsleven, te weten een reclamebedrijf. Aansluitend werkte hij gedurende korte tijd bij een non-profit-organisatie, die zich voor een betere wapencontrole inzet.

Vanaf het einde van de 90er jaren was hij als free-lance journalist werkzaam en schreef hij o.a. voor The New York Times, The Washington Post en de Los Angeles Times, alvorens hij redacteur werd bij het Stadsmagazine Washington City Paper. Hij stapte van daar over, eerst naar Salon.com en vervolgens in 2003 naar ABC News. Daar nam hij vanaf 2008 de post van chef-correspondent van de zender in het Witte Huis.

Voor zijn werk daar werd hij driemaal met de Merriman Smith Memorial Award onderscheiden. Voor de berichtgeving over de installatie van president Barack Obama verkreeg hij een Emmy.

In januari 2013 stapte Tapper over naar CNN, waar hij sinds maart 2013 dagelijks de presentatie van The Lead with Jake Tapper verzorgt. Sinds 2015 presenteert hij bovendien de talkshow The State of the Union with Jake Tapper op zondagen.

Bibliografie[bewerken | brontekst bewerken]

  • Body Slam, the Jesse Ventura Story., St. Martin's, New York, 1999.
  • Outpost, an Untold Story of American Valor. Little, Brown & Co, New York, 2012.
  • Hellfire club. Little, Brown & Co, New York, 2018.

Privé[bewerken | brontekst bewerken]

Tapper is gehuwd en heeft twee kinderen.