Naar inhoud springen

Gebruiker:HanBeukers/Kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Lumberg Nederland levert industriële producten, elektronische componenten; elektrische, automatiserings- en besturings-, test- en meetapparatuur; en technische gereedschappen en verbruiksartikelen via e-commerce en telefoon.

Van het eerste televisietoestel tot de Apollo-landing op de maan en de elektrische auto - grote uitdagingen motiveren mensen om grootse dingen te bereiken. De producten van Lumberg hebben daar altijd deel van uitgemaakt.

Mijlpalen

1933 Oprichting Lumberg te Schalksmühle Duitsland
1966 Lumberg implementeert het M2I magnetische-kern geheugenframe dat IBM exclusief aan NASA levert voor het Apollo programma. Lumberg staat bovenaan IBM's ranglijst als beste leverancier.
1972 Oprichting Lumberg Nederland als vestiging
1972 Voor de televisie-industrie bedenkt Lumberg een nieuw systeem van board-to-board connectoren met schraap-stijl contacten. Voor meer dan 20 jaar is dat de standaard voor veel fabrikanten van entertainment elektronica.
1982 Lumberg ontwikkelt 's werelds eerste waterdichte ronde connector voor sensoren.
1986 Lumberg ontwikkeld de eerste RAST connector
2008 Management Buy-out Lumberg Nederland
2015 Jean-Paul Gimberg volgt Jacques Gimberg op als directeur
2016 Lumberg ontwikkeld slimme verbinding op printplaat
2016 Ecommerce website gelanceerd

Lumberg Nederland is in 1972 opgericht als dochter onderneming van de fabrikant Lumberg. Erich en Karl Lumberg richtte in 1933 de fabriek in het stadje stadje Schalksmühle regio Sauerland te Duitsland op.

Bij aanvang richtte de focus van de broers Lumberg zich op het vervaardigen van metalen onderdelen voor diversen toepassingen. Maar al snel verschoof de aandacht van het bedrijf naar de productie van Radio en TV antennes en componenten voor draadloze sets.

Het bedrijf groeide uit tot een wereld speler door de productie van de buis voet voor tv-toestellen, relais voeten voor schakelkasten en banaan stekkers.

In 1972 werd Lumberg Nederland geopend als vestiging van het Duitse moederbedrijf. Als eerste op de locatie de Eendedreef. Al snel bleek deze locatie te klein en werd er een nieuw kantoorpand met voldoende magazijn ruimte gebouwd in Bleiswijk.

Management buy-out

[bewerken | brontekst bewerken]

In 2008 is Lumberg Nederland zelfstandig geworden door een management buy-out door toenmalige directeur Jacques Gimberg. Het bedrijf is nu nog steeds een familie bedrijf onder de leiding van zoon Jean-Paul Gimberg.

lid van FHI https://fhi.nl/profiel/lumberg-nederland/

Artikel slimme directe verbinding op printplaat - https://www.engineersonline.nl/producten/elektronica/passieve-componenten-elektromechanisch/id27631-slimme-directe-verbinding-op-printplaat-.html