Gebruiker:Heinonlein/Aanbevolen artikel/Concepten

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Hier kunnen ideeën voor de procedure worden gedeponeerd. Het is niet de bedoeling om andermans procedures aan te passen, indien iemand een beter idee heeft, plaatst hij zijn eigen concept onder het kopje "Concept Gebruikersnaam". Elke gebruiker kan in zijn eigen concept verbeteringen doorvoeren.

Een concept kan geplaatst worden in een kleurkader. Broncodes: {{Blauw}}, {{Bruin}}, {{Geel}}, {{Grijs}}, {{Groen}}, {{Lila}}, {{Oranje}}, {{Paars}}, {{Rood}}, {{Zwart}}.

Concept Heinonlein[bewerken | brontekst bewerken]

Wikipedia:Aanbevolen artikel/Nominaties

Commentaar[bewerken | brontekst bewerken]

  • ...

Concept Whaledad[bewerken | brontekst bewerken]

Ik ga niet het hele concept van Heinonlein overschrijven, want het ziet er fantatisch uit. Ik vind dat er alleen te veel "menselijke stappen" in zitten. We hebben op NL-WP heel veel goede artikelen. Het moet dus uiterst gemakkelijk worden om artikelen te nomineren en goed te keuren / te activeren. Wat mij betreft met een soort drukknoppen. Ik heb een of andere extensie op mijn WP geactiveerd (geen zin om op te zoeken hoe die heet, en waar die aangezet kan worden) waarbij boven elke pagina, ZONDER te openen om te bewerken een vinkje kan worden gezet in "#R", "Weg" en "Nuweg" en dan op "Opslaan" kan worden geklikt. Zoiets hebben we hiervoor ook nodig. En het gevolg (via een script) moet dan zijn dat het (automatisch ingevulde) sjabloon op de pagina wordt geplaatst, dat de pagina wordt toegevoegd aan de lijst en dat de vaste bijdragers worden ingelicht. Ik weet dat we gebruikers in huis hebben, die dat soort automatisering kunnen maken.

De goedkeuring moet even gemakkelijk zijn, waarbij ik denk, dat we goedkeuring moeten limiteren tot gebruikers die ingelogd zijn, minstens x-tijd actief zijn en minstens y bijdragen hebben gedaan.

Voor verwijderen geldt dan een soortgelijk, maar omgekeerd verhaal.

Commentaar[bewerken | brontekst bewerken]

  • Ben je niet bang dat artikels zo veranderen in knipperlichten? Een dergelijk gebruikersgemak nodigt wellicht uit tot een eindeloze reeks nominaties en de-nominaties. Het is zeker zo dat er enorm veel goede artikelen zijn, maar het geheel moet wel controleerbaar blijven. Het artikel moet aan criteria voldoen, en dat moet opzoekbaar zijn. De groei in de hoeveelheid Aanbevolen artikelen kan bijvoorbeeld worden bespoedigd door het eerste jaar (/de eerste jaren) een Wikiproject te starten of zo, met deelnemers die actief goede artikelen selecteren en nomineren. heinnlein'' 11 dec 2014 07:18 (CET)
  • Daar horen de beoordelaars voor te waken. Als iemand als beoordelaar (voor toevoegen of weghalen) te vaak "de mist in gaat", kunnen we hem/haar eerst toelichting geven. dan waarschuwen en evt. (laatste redmiddel) zwaarder geschut in stelling brengen. Datzelfde geldt trouwens ook voor de aanmelders. W\|/haledad (zegt u het maar) 11 dec 2014 18:10 (CET)