Naar inhoud springen

Gebruiker:HendrikBijnsdorp

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Hendrik Bijnsdorp
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Volledige naam Hendrikus Weetumallus Bijnsdorp
Geboren 7 januari 1950
Land Vlag van Nederland Nederland
Werk
Beroep Schipper
Academicus
Waterbouwkundige
Wijsneus
Portaal  Portaalicoon   Film

Hendrik Bijnsdorp (7 januari 1950) is een Nederlandse binnenvaartschipper. Ook wordt hij algemeen geroemd om zijn grote kennis over vele onderwerpen. Zijn kennisveld bevat onder andere (maar limiteert zich zeker niet tot);

  • Diepgaande kennis over boten
  • Kennis over verschillende dorpen
  • Kennis van de Arabische Taal
  • Kennis van verschillende Afrikaanse landen

Biografie (beknopt)[bewerken | brontekst bewerken]

Hendrik is volgens de overlevering geboren op een Boerderij in de Haarlemmerliede. Zijn jeugd werd gekenmerkt door hard werken en veel leren. Het is waarschijnlijk dat zijn voorliefde voor boten hier ook vandaan komt. Tijdens zijn jeugd werd al Hendrik al veel geroemd door zijn grote kennis, van Hoofddorp tot Santpoort werd hij bekend als het "Jongetje dat Alles Wist".

Na een glansrijke school en universiteitscarrière begon hij aan zijn werkende carrière. Tijdens zijn studie schijnt hij ook nog verschillende boten te hebben opgeknapt. Nadat hij in Nederland had geconstateerd dat er niks meer te leren viel is hij naar Afrika vertrokken om daar meer kennis op te doen. Daar bleek al snel dat men hem daar niet veel wijzer kon maken. Echter is hij nog enkele jaren blijven hangen vanwege het aangename klimaat.

Hedendaagse Activiteiten[bewerken | brontekst bewerken]

Na vele jaren internationale studenten te hebben onderwezen en hen de wonderen van de waterwerken te hebben getoond is Hendrik nu werkzaam als binnenvaartschipper. Op deze manier kan hij eindelijk zijn echte passie beoefenen en ziet hij nog eens wat in de Benelux en Frankrijk.