Gebruiker:Henna/KroegOnderwerp/ 9 Geschiedenis

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Ik weet niet of er meer wiki's getracht hebben zich te plaatsen voor de finale van de GGQ van de Volkskrant. Voor mij was dit een uitgelezen mogelijkheid om te ervaren wat de waarde van Wiki is voor een toevallige 'gebruiker'. Ik wil jullie mijn ervaring niet onthouden (de vragen zijn overigens nog terug te vinden op de site van de Volkskrant). Zie: [1] Geschiedenis is een hobby, een aantal vragen kon ik daarom wel zonder hulp beantwoorden. Een aantal was echter lastig, die wil je graag opzoeken. Mijn ervaring: wisselvallig. Een zeer lastige vraag (21) was alleen te vinden op Wiki (maar dan wel de engelse), andere vragen (4,6 en 20 bijvoorbeeld) waren op wiki niet te vinden, er is derhalve nog werk te doen. Wat mij echter tegenviel was wat er op wiki.nl te vinden was over Nederland tijdens de Tweede wereldoorlog. Als 'doorsneegebruiker zou ik zeggen, een zes, met potentie. Peter boelens 28 mrt 2006 00:35 (CEST)

Grappig dat je wiki gebruikt als afkorting voor Wikipedianen Wikipedisten Wikipedia-gebruikers en voor Wikipedia. En dat terwijl er zoveel wikis zijn. :-) Sander Spek (overleg) 28 mrt 2006 09:21 (CEST)
@Peter, kun je een link plaatsen naar een plek waar ik die kwis kan zien, zonder dat ik me eerst een abonnement op de Volkskrant hoef aan te meten? De vragen 4, 6 en 20 (wat die mogen zijn) ben ik met name benieuwd naar. Een zesje vind ik wel matig moet ik zeggen. Verbeteren geblazen dus! Maar ik dacht dat we juist veel en lange artikelen over WO II hadden? Groet, Torero 28 mrt 2006 09:36 (CEST)
Heb de link nu voor je toegevoegd. Peter boelens 28 mrt 2006 09:44 (CEST)