Naar inhoud springen

Gebruiker:JeanPierreGoossens

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Jean Pierre Goossens Geboren : 14 augustus 1954

Jean Pierre Goossens werd geboren in Gent. Groeide op in de volksbuurt "Brugse Poort". Ging naar de lagere school op de Brugsepoort, in het stadsonderwijs "Acaciastraat" te Gent.

Vervolgens naar de Technische School "Carels-Nicaise-De Ridder", waar mechanica - electriciteit en construktie zijn aandacht kregen in de lessen. Tussen door nog bijlessen boekhouding (periode van BTW invoering).

Eerste werkervaring reeds in de voormalige UCO Fabrieken "TAE" als onderhoudsmedewerker. Verder naar de haven bij de firma "Frank Visser" een bedrijf dat aan overslag van zand & grint en de verkoop ervan. Onderhoud aan de kranen, zelf als kraanman.

Tussendoor werkzaam in de muzieksector met een discotheek "Music Explotion". Ook actief voor de Radio Noordzee, later de drive-in-shows voor AVRO'S Top Pop.

Na lang aandringen van Vader Roger, slaagde hij in het examen en mocht het werkaanvatten bij de NMBS (Belgische Spoorwegen) Zijn cariere begon als "Bestuurder Rangeringen" in Antwerpen Dam. Na drie jaar actief in Antwerpen werd hij overgeplaatst naar Merelbeke. Werd daar opgemerkt door de ACOD en Jean Pierre Goossens Vertoefde al gauw in de vergaderlokalen van de ACOD. Daar vertegenwoordigde hij het personeel van zijn stelplaats. Maar ook buiten de stelplaats actief voor de werknemers van de NMBS.

In 1991 verkozen in Oost-Vlaanderen als propagandist voor de ACDO-Spoor, vanaf 2012 nationaal secretaris voor de sector Spoor.

In 2012 voorzitter van de Vlaamse vleugel ACOD-Spoor tot 2016.