Naar inhoud springen

Gebruiker:Jens.willemsens/Kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Tuinfeest
Algemene informatie
Datum laatste weekend juni
Locatie Vlag van België Beerse
Duur 2 dagen
Genre(s) Pop
Rock
Dance
Salsa
Podia Gazonfuif, Live on Stage, Caribbean Corner
Oprichter JH Krinkel VZW
Organisator JH Korridor VZW
Edities
Aantal edities 31
Eerste editie 1985
Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Muziek

In 1985 heeft het jeugdhuis (toen nog Jeugdhuis Krinkel) de eerste keer het initiatief genomen om een feest te organiseren in de tuin van Huize Bastyns (Nief Park). Tuinfeest was de doopnaam. Met enkele honderden bezoekers en vele positieve reacties heeft het jeugdhuis besloten om van het Tuinfeest een jaarlijks terugkerend evenement te maken. Sinds het prille begin is de organisatie in handen van de jeugd van Beerse die actief was in het lokale jeugdhuis. Door de jaren heen is de jeugd natuurlijk geëvolueerd & dus ook het Tuinfeest.Zo ligt de organisatie de laatste 9 jaar in handen van de gemotiveerde ploeg van Jeugdhuis Korridor. Van dinsdagtot maandag is het jeugdhuis dag en nacht bezig met opbouw, het Tuinfeest zelf en afbraak. Deze ploeg heeft tot doel het Tuinfeest groter & professioneler te maken, zonder het lokale karakter uit het oog te verliezen. In 2009 – voor het 25 jarig bestaan – is het zomerterras op zondag terug van onder het stof gehaald. Iets wat de laatste 4 jaar alleen maar aan populariteit gewonnen heeft.Het Tuinfeest is door de jaren heen geëvolueerd naar een vaste waarde in de agenda van vele Beersenaren. Met een bezoekersaantal van +- 2 200 personen, bestaande uit mensen die er 29 jaar geleden ook al bij waren tot 16-jarigen die een eerste keer komen kijken, richten wij ons jaarlijks op alle leeftijden.Eén ding is in al die jaren niet veranderd: het Tuinfeest is volledig gratis! Omdat gratis toegang voor ons een belangrijk deel is van de volkse, losse sfeer die we nastreven op het Tuinfeest, willen we dit graag zo houden.In 2014 waren we toe aan de 30ste editie van het Tuinfeest toe, de 9de maal georganiseerd door JH Korridor. Omdat een jeugdhuis met veel verloop zit, besloten we dit draaiboek te maken. Zo kan de ervaring van de laatste jaren overgedragen worden naar de volgende generaties. Ook geeft het de kernleden, die niet zo nauw betrokken zijn in de voorbereidingen, een overzicht van hoe, wat en waar. JH Korridor organiseert nu, in 2015 reeds voor de 10de keer het Tuinfeest!

Groezrock is een jaarlijks muziekfestival met punkbands, hardcorebands & metalcorebands dat sinds 1992 wordt georganiseerd op de laatste zaterdag van april in het Belgische Meerhout-Gestel. Van een klein festival met 400 bezoekers is het uitgegroeid tot een festival met ±35000 bezoekers uit heel Europa.

Omdat steeds meer mensen gingen kamperen in de omgeving van het festivalterrein is er sinds 1998 een camping. Sinds 2003 zijn er twee podia, het tweede podium Back-to-basics is voor de hardcore-georiënteerde bands. In 2006 duurde het festival voor het eerst twee dagen, dit in verband met de viering van het vijftienjarig bestaan van het festival. In 2009 waren er voor het eerst 3 podia op Groezrock. Vanaf 2011 duurde het festival 2 volledige dagen wegens hun 20-jarig bestaan.

De hoofdsponsors van groezrock zijn Monster Energy, Jägermeister, Impericon, en Etnies

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]