Gebruiker:Jimmo1974/Wouter Eijkman

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

[1]Wouter Eijkman[bewerken | brontekst bewerken]

Wouter Eijkman (14 mei 1977) is een Nederlands wielrenner en baanwielrenner. Wouter Eijkman komt uit in de C3 klasse van het para-cycling. Hij komt uit voor de wielervereniging BEAT Cycling Club. Hier werd hij door paralympisch kampioen Daniël Abraham op geattendeerd. In november werd dit werkelijkheid.

Wouter Eijkman fietst sinds 2014, koerst sinds 2016 in de reguliere competitie en had nooit stilgestaan bij het feit dat hij in aanmerking zou kunnen komen voor para-cycling. In november van 2019 werd hij inderdaad geclassificeerd, waardoor hij vanaf 2020 zowel nationaal als internationaal rijdt in deze discipline.

In 2019 heeft hij in de reguliere competitie o.a. een 28e plaats behaald tijdens de Oranjeronde en heeft hij meegedaan aan het Nederlands Club Kampioenschap (NCK) tijdrijden waar hij met zijn team 41e werd.

Naast het koersen doet Wouter Eijkman ook regelmatig aan goede doelen fietsuitdagingen in het hooggebergte. Zo heeft hij drie keer meegedaan aan Alpe d'HuZes, één keer is hij voor de Skeletaandoening HME/MO de Mont Ventoux opgegaan en heeft hij dezelfde Mont Ventoux beklommen tijdens Klimmen tegen MS.

_______________

Geboortedatum 14 mei 1977 Geboorteplaats Utrecht Nederland

  1. (en) Club- en Pro Team in actie op het NCK. BEAT Cycling Club. Geraadpleegd op 29 december 2019.