Gebruiker:Johan Lont/Disclaimer

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Sinds december 2005 staat onder het bewerkingsscherm onder andere de volgende tekst:

Door op de knop Pagina opslaan te klikken, verklaart u:
  • (...)
  • dat uw bijdrage is gebaseerd op controleerbare feiten en/of bronnen.

Ik ben me daar pas kort geleden van bewust geworden. Ik plaats echter geregeld bijdragen die niet zijn gebaseerd op controleerbare feiten en/of bronnen. Meestal gaat het dan om bijdragen op overlegpagina's, maar soms ook in artikelen. Soms zet ik iets in een artikel wat niet is gebaseerd op controleerbare feiten en/of bronnen, omdat ik dat voor die specifieke bijdrage overbodig vind. Het komt ook wel eens voor dat ik door onzorgvuldigheid een feit in een artikel zet, dat niet controleerbaar is.

Kortom, een enkele keer houd ik mij niet aan de regels voor het bewerken van artikelen, en lieg daarbij ook nog, door te verklaren dat die bijdrage wel op controleerbare feiten en/of bronnen berust.

Daarvoor mijn excuses.

Zometeen klik ik hieronder op Pagina opslaan en lieg dan opnieuw, want bovenstaande bijdrage is niet gebaseerd op controleerbare feiten en/of bronnen.

Sorry.

Voor meer informatie en overleg over dit onderwerp, zie Overleg MediaWiki:Edittools. Johan Lont 26 jun 2007 13:06 (CEST)

P.S.
Uiteraard is controleerbaarheid van feiten een groot goed. Alle informatie die aan de Wikipedia-artikelen wordt toegevoegd moet in principe door anderen te controleren zijn, ten minste door mensen met kennis van het desbetreffende vakgebied. Johan Lont 26 jun 2007 13:51 (CEST)