Naar inhoud springen

Gebruiker:KennemerlandIJmond/Kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Kees Blokker(1960) is een Nederlands fotograaf die sinds 1986 werkzaam was als freelance fotojournalist regionieuws & sport voor het Noordhollands Dagblad (Dagblad Kennemerland, IJmuider Courant, Haarlems Dagblad). In 1983 won hij de eerste prijs portretten van De Zilveren camera met een foto van Simon Carmiggelt.

Geboren in Santpoort-Zuid werkte Blokker sinds 1979 als fotograaf voor lokale Nieuwsbladen in de IJmond. Nadat hij de eerste prijs portretten had gewonnen, werd hij gevraagd bij de Noordhollands Dagblad te komen werken. Zijn foto's verschenen 30 jaar dagelijks in de krant, zowel in het regionieuws, het sportkatern als op de voorpagina. Verder verscheen zijn werk in tal van lokale boeken. Kees Blokker leverde met zijn foto's een belangrijke bijdrage aan de fotojournalistiek van de IJmond.

Boek

Uitgeverij Roetz stelde een jubileumboek samen met een selectie uit zijn werk. Dit boek is gedrukt in een beperkte opgave. Het boek is o.a. te bekijken bij Museum Kennemerland en Bibliotheek IJmond_Noord. "Een overzicht van het indrukwekkende oeuvre van de legendarische persfotograaf Kees Blokker. Het boek biedt een prachtig tijdsbeeld van de recente geschiedenis van de IJmond na 1980", aldus Roetz.

roetz.nl/de-vrijstaat-roetz-de-boeken/

www.museumbeverwijk.nl/cgi-bin/library.pl

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20180921_41816801?utm_source=google&utm_medium=organic

In 2018 werkte hij mee aan het plaatsjesalbum, gebaseerd op de Verkadespaaralbums, Spaar Beverwijk aan Zee : hier blijf je plakken!

https://noord-hollandsarchief.nl/bronnen/bibliotheek?mivast=236&miadt=236&mizig=383&miview=ldt&milang=nl&micols=1&mires=0&mizk_alle=kees%20blokker

NH special

TV NH zond op zaterdagavond 2017 een speciale editie uit over fotograaf Kees Blokker.https://www.nhnieuws.nl/nieuws/212816/nh-special-kees-blokker-legde-70000-kleine-en-grote-momenten-in-de-ijmond-vast

Een citiaat uit deze aflevering. Kees Blokker maakte in 35 jaar tijd meer dan 70.000 foto’s. Het belang van z’n oeuvre is groot, zegt Ies van Rij: “Het is niet zo dat wij in de IJmond elke dag wereldnieuws hebben zoals grote rampen of aanslagen. Er is juist veel alledaags nieuws. Dat heeft hij jarenlang in beeld gebracht en daardoor is zijn collectie zo bijzonder en heel erg breed.”

Beeldarchief

https://www.museumbeverwijk.nl/cgi-bin/beeldbank.pl

https://www.oud-castricum.nl/cgi-bin/beeldbank.pl