Naar inhoud springen

Gebruiker:Kulterine20/Kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Vocal Group In The Mood. is een vierstemmig koor dat bestaat uit, bassen, tenoren, alten en sopranen. Vocal Group In The Mood, is op dit moment onder leiding van dirigent Marianne Maessen-Scherjon.

Ontstaan[bewerken | brontekst bewerken]


In 1973 is Broeder Eventio van de Heilig Hart parochie een tweestemmig jongenskoor gestart. Dit is later onder leiding van Math Scherjon uitgegroeid tot het vierstemmige Jeugd- & Jongerenkoor Heilig Hart.

In 1988 heeft Marianne Maessen-Scherjon het dirigentschap van haar vader overgenomen. Destijds was Marianne enthousiast lid van het Jeugd- & Jongerenkoor Heilig Hart.

Dirigent[bewerken | brontekst bewerken]


Marianne Maessen – Scherjon werd in 1965 geboren en volgde op jonge leeftijd al lessen piano, elektronisch orgel en dwarsfluit aan de Venlose Muziekschool. Nadat ze het Atheneum had afgerond, studeerde ze aan het Maastrichts Conservatorium de hoofdvakken piano klassiek en zang lichte muziek. In mei 2008 is zij geslaagd voor haar Bachelor examen koordirectie. Met prima cijfers en een aanbeveling om door te gaan voor haar Master titel. Deze heeft zij dan ook behaald in 2010 met een uitvoering van ‘De messa di Gloria’ van G. Puccini.

Vanaf 1991 was ze eerst als pianodocente en later ook als zangdocente van de musicalopleiding verbonden aan de stichting Kunstzinnige Vorming Noord-Limburg in Venlo. Wat begon als kinderkoor groeide uit tot een volwaardige musicalopleiding. Sinds het schooljaar 2011-2012 is zij werkzaam als zangdocente en docente liedbegeleiding aan het Kunstencentrum Venlo. Daarnaast heeft Marianne haar privépraktijk waarin zij zangles en pianoles geeft.

Vanaf augustus 2009 tot en met juli 2011 was zij werkzaam aan het Conservatorium Maastricht als assistent hoofdvakdocent koordirectie.

Als pianiste begeleid zij vaker koren, orkesten en solisten uit binnen- en buitenland.

Als kind zong Marianne zelf bij het Jeugd- & Jongerenkoor H. Hart en vanaf 1988 werd zij hiervan dirigent. Met dit koor behaalde zij in 1990 de titel ‘Limburgs jeugdkoor van het jaar’. Vanaf het 35-jarig jubileum heeft het koor een nieuwe naam: Vocalgroup In the Mood. Dit schooljaar 2013-2014, wanneer het koor haar 40 jarig jubileum viert is zij 25 jaar dirigente van Vocal group In the Mood.

Naast de verbondenheid met ons koor dirigeert Marianne nog meer koren. Van 1999 tot 2006 was Marianne 2de dirigent bij het Venloos Gemengd Koor. Sinds 1993 maakte Marianne – als 2de dirigent – deel uit van de directie van de Koninklijke Zangvereniging Venlona. Hiervan heeft zij in 2011 afscheid genomen.

In 1984 is zij lid geworden van het Franciscuskoor Venlo, waar zij later ook de functie van 2e dirigent vervulde en na Gerard Franck’s overlijden in juli 2006 is zij benoemd tot 1e dirigent van het Franciscuskoor. Daarnaast dirigeert zij Zangvereniging de Meulezengers en het carnavalsensemble ‘Good Gestump’.

Voor de Venlose revue van 2005 “Altièd ‘t zelfde leedje” evenals de revue van 2010 “De slaag um ’t Jaomerdal” heeft zij alle koorwerken ingestudeerd en tevens de muzikale leiding tijdens de CD opnames en uitvoeringen in handen gehad. Vorig jaar werd in Venlo voor het eerst Viva Classic Live gehouden, speciaal hiervoor heeft zij Coro Classico opgericht. Een project koor (24 zangers en zangeressen) voor klassieke evenementen. Wat een geslaagd succes blijkt te zijn. Daarom heeft ook dit jaar weer Viva Classig Live plaats gevonden met Coro Classico.

Organisatie[bewerken | brontekst bewerken]


Functie Naam
Voorzitter Wilma van Ulft
Secretaris Annemiek Stoot
Penningmeester Eric Cortjaens
Algemeen bestuurslid, Muziekcommissie Margot Schatorjé
Algemeen bestuurslid, PR en Communicatie Joyce de Bruin
Aspirant bestuurslid, Sponsorcommissie Nena de Bitter
Aspirant bestuurslid Ellen Teeuwen