Gebruiker:Larsnl/Below Deck

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie


Below Deck
Genre Reality televisie
Taal Engels
Uitzendingen
Seizoenen 8
Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Below Deck is een Amerikaanse reality-tv-serie die debuteerde op 1 juli 2013, ontwikkeld door Mark Cronin, Rebecca Taylor Henning en Doug Henning. [1] [2] In Amerika wordt de serie uitgezonden op Bravo. In Nederland is de serie beschikbaar Netflix en Fox TV. De serie laat het leven zien van de bemanningsleden die werken en wonen aan boord van een superjacht tijdens het charter seizoen. [3] Het toont de bemanning terwijl ze omgaan met hun persoonlijke problemen om hun professionele carrière te laten werken.

Productie[bewerken | brontekst bewerken]

Voor het eerste seizoen boekten producenten een Caribisch charter van vijf weken in Sint Maarten op het 50 meter lange jacht Cuor di Leone . [4] Het jacht werd omgedoopt tot Honor voor de serie en wordt aangevoerd door Lee Rosbach. De oorspronkelijke bemanning van het schip, kreeg in de tijd vrij, om tijdens het filmen te worden vervangen door de cast van de serie. Rosbach en zijn eerste officier en voertuigwerkkundige bleven aan boord om ervoor te zorgen dat alles volgens plan verliep. Hoofd stewardess Adrienne Gang, chef Ben Robinson en stewardess Kat Held hadden voorafgaand aan de serie aan jachten gewerkt. De serie is opgenomen over een periode van zes weken in september en oktober 2011. [5]

Afleveringen[bewerken | brontekst bewerken]

List of Below Deck episodes

  1. Kondolojy, Amanda, Bravo Media Sets Sail With New Docu-Series 'Below Deck' Premiering Monday Junly 1. TV by the Numbers (Tribune Digital Ventures) (May 8, 2013). Gearchiveerd op October 19, 2013. Geraadpleegd op May 23, 2013.
  2. Hertzfeld, Laura, 'Below Deck': Check out the mega yacht that's home to new Bravo series (May 8, 2012).
  3. Bibel, Sara, Bravo Greenlights 11 New and 8 Returning Unscripted Series and Plans First Scripted Premiere for 2013. TV by the Numbers (Tribune Digital Ventures) (4 april 2012). Gearchiveerd op 7 april 2012. Geraadpleegd op May 24, 2013.
  4. Reed, Lucy Chabot, The reality of Below Deck on Bravo (May 21, 2013). Gearchiveerd op 8 juni 2013.
  5. L, Captain, Below Deck — Reality TV hits Yachting. Blue Ocean Yachting (July 26, 2011). Gearchiveerd op March 3, 2014.