Naar inhoud springen

Gebruiker:Larsvazza/Kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

LAVAZZA TRAINING CENTER[bewerken | brontekst bewerken]

Lavazza is met circa 80 trainingscentra het grootste opleidingsinstituut voor koffie ter wereld. Al meer dan 25 jaar worden over de hele wereld professionals die het merk serveren, opgeleid tot volwaardige barista’s. Net zo lang wordt hier onderzoek gedaan naar de beste kwaliteit espresso en geëxperimenteerd met nieuwe melanges en smaken.

Lavazza Training Centers in Nederland[bewerken | brontekst bewerken]

Drie van deze trainingscentra staan in Nederland: Oosterwolde, Breda en Oostzaan, waar het grootste Training Center is gevestigd. Op elke locatie worden tastings, trainingen, opfriscursussen en opleidingstrajecten aangeboden om de kunst van de perfecte koffie onder de knie te krijgen en de bijbehorende beleving over te brengen. Een goede kop koffie komt namelijk niet tot stand door het gebruik van alleen goede ingrediënten en degelijke machinerie. Een onmisbaar deel van een goede kop koffie en de koffiebeleving is afhankelijk van de juiste bereiding. Om die goede kop koffie te garanderen, biedt Lavazza zijn expertise en kunde aan. Op deze manier kunnen horecaondernemingen die Lavazza voeren, een espresso, cappuccino, latte of latte macchiato maken zoals ze bedoeld zijn. Ook onderwerpen als hygiëne en onderhoud van de apparatuur zijn belangrijke aspecten tijdens de trainingen. Door de koffiemachines en koffiemolens goed te onderhouden, gaat de apparatuur immers langer mee en blijft de koffiekwaliteit gewaarborgd.

De trainingen worden gegeven door de barista’s van Lavazza-Nederland, ieder in het bezit van verschillende professionele SCA-certificaten (Specialty Coffee Association). In totaal geven zij training aan zo’n 2.500 horecaprofessionals per jaar. Lavazza’s barista’s zelf zijn opgeleid op het hoofdkantoor in Turijn, waar zij jaarlijks worden bijgeschoold aangaande nieuwe technieken en smaken.

Om na de training de kwaliteit te garanderen, worden cafés, bars, restaurants en hotels die Lavazza-koffie serveren, steekproefsgewijs en op regelmatige basis bezocht door Lavazza’s koffiespecialisten. Ter plaatse wordt dan gekeken of de espressomachines en bonenmalers nog goed staan afgesteld en of barista’s correct uitvoeren wat zij hebben geleerd.