Naar inhoud springen

Gebruiker:Lejoh

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

HENDRICKX LEO

Geboren te Arendonk op 3 October 1943 tekende hij op 13 jarige leeftijd een aansluitingskaart bij Verbroedering Arendonk en debuteerde er in het eerste elftal op 2 sept.1960 tegen AC Olen met 2-1 winst en twee doelpunten van hemzelf. Speelde nagenoeg alle matchen als links- of rechtsbuiten en werd topschutter met 15 doelpunten.

Een transfer naar toen Belgisch kampioen K.Lierse SK volgde en in zijn eerste seizoen speelde hij achtereenvolgens bij de Prov. Juniors en de Nationale Reserven van Lierse die beiden kampioen werden. Het volgend seizoen (1962-1963 )debuteerde hij in het eerste elftal op het veld van FC Luik en maakte tot het einde van zijn carrière deel uit van de kern van het eerste elftal. Speelde in dit elftal 134 wedstrijden en scoorde 34 doelpunten waaronder 3 doelpunten tegn Gantoise (3-0) en Union (5-2).Werd mee gehuldigd op het Lierse stadhuis na de bekerwinst in 1970 maar had daarin enkel een klein aandeel in de voorronde met winst op het veld van KV Oostende.

Een transfer naar Olse Merksem (3de Nat.) volgde in 1970 en het derde seizoen werd er kampioen gespeeld met één puntje voorsprong op Thor Waterschei en dit onder de leiding van trainer Bob Maertens.Na 3 jaar tweede klasse volgde de degradatie naar derde en een transfer naar zijn moederclub Verbroedering Arendonk als speler-trainer in 1975. Meteen werd er kampioen gespeeld en in de volgende 4 seizoenen werd er steeds mee voor de titel gestreden in tweede provincale

Hij behaalde ook in 1978 na 3 jaar Heizelschool het trainersdiploma met onderscheiding.

Als speler-trainer was hij daarna ook nog twee jaar actief bij Vrij Arendonk om vervolgens enkel trainer te worden bij Mariaburg(1j),Ekeren Donk(2j)FC Kaart(1j)en opnieuw Verbr. Arendonk (1j)in de povinciale afdelingen.

Op 50 jarige leeftijd bond hij terug de schoenen aan bij de veteranen van Verbr. Arendonk en won nog tweemaal mee de officieuze 'Beker van Belgie voor Veteranen' te Nijlen.Zijn laatste match speelde hij daar op 65 jarige leeftijd. In die periode deed hij nog scoutingswerk voor KFC Tielen (2de Nat)onder supervisie van Walter Meeuws en Paul Put.

Nu is hij al een vijftal jaren terug een trouwe supporter van K.Lierse SK en volgt er zo veel als mogelijk alle thuismatchen en is ook steeds aanwezig op de reunie met oud-spelers uit zijn tijd als daar zijn: Lucien Olieslagers,Frans Vermeyen,Sus Van Dessel, Ronny Michielsen, Neel De Ceulaar, Maurice Baeten, Ronny Michielsen, Robert Willems, Frans Van Roosbroeck, André De Nul, Walter Mertens, Mon Min en vele anderen.