Gebruiker:Lidewij C J./ Indonesië

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Zicht op Indonesië

In 2013 heeft RobotMichiel1972 van een aantal grote eilanden, aan de hand van resultaten van de volkstelling van 2010, de gebieden/locaties met de bestuursvorm op het 4de niveau in Wikipedia nl gezet.
Dit 4de niveau, de zogenaamde desa's en kelurahans volgt in de lijn van de provincie (provinsi), regentschap/stadsgemeente (kabupaten/kota) en onderdistrict (kecamatan).
De plaatsen met de bestuursvorm op het 4de niveau (desa/kelurahan) zijn een juridische gemeenschapseenheid met territoriale grenzen waar binnen de overheidsaangelegenheden en de belangen van de gemeenschap worden beheerd. Er is een eigen bestuur met bestuurshoofd en administratiekantoor.
Het beste zijn deze locaties te vergelijken met onze gemeenten, voordat men deze gemeenten ging samenvoegen. Net als bij ons was de naam van de gemeente meestal gelijk aan de naam van een (vaak de grootste) plaats binnen de gemeente. Ook als bij ons liggen er meer plaatsen/dorpjes binnen de gemeente. Ook hebben deze dorpjes hun eigen grenzen binnen deze gemeenten. (Vergelijk bij voorbeeld de voormalige gemeente Gasselte binnen deze gemeente lagen GasselteGasselternijveenGasselternijveenschemondGasselterboerveenGasselterboerveenschemondKostvlies)
Een desa is een "gemeente" met een landelijke karakter en de kelurahans hebben een stedelijke karakter.
Nu zijn een gedeelte van alle gemeenten van Indonesië ingevoerd, maar de bovenliggen bestuurseenheden zijn nog niet gemaakt. Dit maakt het rommelig voor een buitenstaander.
Met de invoeren is een keer, een paar minuten de verkeerde provincie bij de plaatsen gevoegd. Hierbij kwamen wijken van Jakarta op Sumatra terecht, dit heb ik in 2017 opgelost. Zie, Gebruiker:Lidewij C J./Lijst van plaatsen in Jakarta
Omdat er locaties met de zelfde naam voorkomen zijn er fouten ontstaan, soms pak ik er een rits aan. Maar door verschillende dingen (die niets met deze plaatsen te maken heeft) raak ik soms op Wikipedia ontmoedigd.

  • De rode draad van het geheel zijn de resultaten van de volkstelling van 2010, (Badan Pusat Statistik, Population of Indonesia by village (archive.org))
  • Bv. in het onderdistrict Pemalang is een plaats/desa uitgewerkt Banjarmulya
  • De plaatsen zijn belangrijk aangezien er op Commons nog meer dan 100.000 foto's staan die nog geen locatie hebben. Wanneer het 4de niveau zou worden weggehaald is er niets meer over om de foto's te kunnen herleiden.

Op wikidata is er nog geen eenheid t.a.v. de plaatsen in Indonesië. De plaatsen in de verschillende talen hebben of hadden hun eigen Q nummer. Ook zijn er nog zonder een Q nummer. Meestal zijn er drie Q nummers samen te voegen.

Indeling