Naar inhoud springen

Gebruiker:Linda Teders/Kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Arre Zuurmond (25 februari 1959) is sinds 11 september 2013 de gemeentelijke ombudsman voor Amsterdam. Met de inwerkingtreding van de Gemeenschappelijke regeling gezamenlijke Ombudsman Metropool Amsterdam (18 december 2013) werd hij herbenoemd als de ombudsman voor Amsterdam, Almere, Amstelveen, Diemen, Landsmeer, Waterland, Zaanstad, Stadsregio Amsterdam, Veiligheidsregio Amsterdam - Amstelland. Deze benoeming loopt tot en met 31 december 2019.

Zuurmond is Cum Laude gepromoveerd in Bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit. Hij was onder meer mede-oprichter en partner van onderzoeks- en adviesbureau PBLQ Zenc, bijzonder hoogleraar Rijksuniversiteit Leiden, universitair hoofddocent aan de TU Delft en oprichter (en wetenschappelijk directeur) bij de Kafkabrigade.

In 2016 is hij uitgeroepen tot Overheidsmanager van het jaar. De jury prees zijn persoonlijke betrokkenheid en zijn onorthodoxe aanpak.

Nevenfuncties Lid RvA NVVB (onbezoldigd) Lid van redactieraad Mediationreeks (onbezoldigd)

'Feesten en Beesten' is een reeks onderzoeken waarmee Ombudsman Arre Zuurmond aandacht vraagt voor de drukte in de binnenstad van Amsterdam en de daarmee samenhangende problematiek. Met name eind 2018 kwam dit veel in de (internationale) publiciteit. Op 13 januari 2019 presenteerde hij zijn bevindingen aan de Burgemeester van Amsterdam Femke Halsema tijdens een debat in de Balie.


Arre Zuurmond woont in Delft, is getrouwd en heeft 3 kinderen.