Gebruiker:Maiella/Akte van levering

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search

De Akte van levering is in Nederland de naam van een notariële akte waarmee de overdracht van onroerend goed plaatsvindt, dus door de verkoper aan de koper wordt geleverd. Deze akte wordt bij de notaris opgemaakt en ondertekend. Voorheen werd dit de transportakte genoemd.

Zie ook ==

Niet-zuivering[bewerken]

Het beding van niet-zuivering is een hypotheekbeding waarmee de hypotheekverstrekker de vrijwillige verkoop van het hypothecair onderpand kan tegenhouden als de opbrengst naar verwachting onvoldoende zal zijn om de hypotheek geheel af te lossen. Dit beding is in Nederland overbodig geworden en wordt normaliter niet meer in de hypotheekakte opgenomen.

Zie ook ==

Categorie:Hypotheek

EPC[bewerken]

Een Energieprestatiecertificaat (EP-certificaat, EPC) is een energierapport voor gebouwen. Dit certificaat is een product van Europese regelgeving. Het certificaat moet inzicht geven in het energieverbruik van een gebouw of woning, d.w.z. de benodigde hoeveelheid energie voor verwarming, warmwatervoorziening, koeling, ventilatie en verlichting. Hierbij worden referentiewaarden vermeld, opdat de energieprestatie van het gebouw kan worden beoordeeld. In Nederland is de wetgeving op 1 januari 2008 In België is de wetgeving evneens van kracht.


Koop- en huurwoningen[bewerken]

In Nederland is vanaf 1 november 2008 is een energieprestatiecertificaat verplicht bij de verkoop van een woning of appartement door particulieren. Vanaf 1 januari 2009 is het ook verplicht voor woningen of appartementen die opnieuw verhuurd worden.

Utiliteitsbouw[bewerken]

Volgt..

Overheidsgebouwen[bewerken]

Ook voor overheidsgebouwen gelden met ingang van 1 januari 2009 regels voor een EP-certificaat. Het geldt voor alle gebouwen met een vloeroppervlak van meer dan 1000 m² die voor de overheidsdienst worden gebruikt (dus ministeries, provincies, gemeenten, waterschappen, enz.). Schoolgebouwen en monumenten zijn vrijgesteld. De eigenaar van het gebouw is verantwoordelijk voor het aanvragen van het certificaat.

Betrokken instanties[bewerken]

Zie ook[bewerken]

Externe links[bewerken]

Categorie:Wonen