Naar inhoud springen

Gebruiker:Marc.haeck/Kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Jigger Bigger Band
Jigger Bigger Band, Chang Mai 2011
Achtergrondinformatie
Jaren actief Sinds 1987
Oorsprong Enschede, Nederland
[www.jiggerbiggerband.nl Officiële website]
Portaal  Portaalicoon   Muziek

De Jigger Bigger Band is een Nederlands mobiel swingorkest uit Enschede. De groep van 14 muzikanten is actief sinds 1987. De band speelde in haar bestaan reeds op verschillenden festivals in Europa, Afrika en Azië. In 2022 bestond de band 35 jaar.

De bandnaam is ontleend aan Martini Jigger, een drankje dat in het jaar van oprichting in opkomst was. Een jigger is een shot glass of maatbeker voor drank (0,3 cl). Daarnaast is jigger in het Twents een deinschuit, een zogenaamde schommel met vaste (metalen) stangen. De combinatie van een drankje en de deinende beweging was de treffende associatie met de band. Vanwege de grootte van de band werd direct “Bigger” toegevoegd. De volledige naam van de band is Jigger Bigger Brass Band and Rhythm Section.

De Jigger Bigger Band heeft diverse malen medewerking verleend aan radio- en televisieprogramma's. Zo waren zij o.a. te horen in de Steen en Been Show en op televisie te zien in Ron Honeymoon’s quiz, het 12 provincienspel, Boobytrap en Loveletters.

Discografie[bewerken | brontekst bewerken]

CD Jaar Studio Producent
Soo Lekker 1991 Wisseloord studio's Hilversum Will Hoebee
Tweekeerzolekker 1999 Studio One Enschede
Overal lekker 2005 Zombie Sound

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]

  • (en) Officiële website
  • (de) Officiële website