Gebruiker:Marcel R H van Ommeren

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

When some people deviate from reality, others are often hurt

De bron van deze uitspraak is me onbekend, maar toen ik het ooit tegenkwam vond ik het een goede reminder er niet te snel van uitgaan dat ik gelijk heb - zeker als ik les geef.

Ik heb in de jaren '80 biologie gestudeerd, waarbij populatiegenetica mijn belangstelling trok. Deze fascinatie heb ik kunnen uitleven, vooral in Suriname het lot van een groep kikkers, toen nog Colosthetus geheten, nu ondergebracht in het genus Anomaloglossus. In deze jaren werd het me pijnlijk duidelijk dat de afname van tropische bossen en savannen niet te stoppen is, en verlegde ik mijn werk naar natuurbescherming en "conservation biologie".

Hierdoor kreeg ik de kans om enige tijd als stagiair me in deze velden in te werken in het Smithsonian Institute in Washington D. C. in de Verenigde Staten. Daarna heb ik een aantal jaren gewerkt als bioloog en educator in een tweetal dierentuinen in Nederland.

Indachtig de bovenstaande uitspraak heb ik vervolgens gekozen voor het onderwijs en sinds 2011 gaf ik les in populatie-ecologie en conservation biology. Hierbij liep een parallel onderzoek naar de mogelijkheid voor rewilding in de Sahelzone in Westelijk Afrika.

Ik hoop bijdragen te kunnen leveren aan onderwerpen in ecologie, genetica en natuurbescherming.