Gebruiker:Margadem

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie


Gebruiker:Margadem



Nadat ik twee jaar in Granada (Spanje) had gewerkt, ben ik teruggekeerd naar Nederland en heb daar mijn studie Spaanse taal- en letterkunde met Catalaans als bijvak gedaan. Al gauw kon ik aan het werk en zodoende ben ik ruim twintig jaar actief geweest als docent Spaans (privé-onderwijs en MBO) en Catalaans. Daarna was ik tolk/vertaler Spaans-Catalaans-Nederlands, gespecialiseerd in juridische onderwerpen.

Daarbij heb ik enkele boeken vertaald, waaronder een bundel korte verhalen van de Catalaanse schrijfster Carme Riera onder de titel Balkons met trieste dromen (Sara/Van Gennep, 1988). In 2012 heb ik de tweetalige dichtbundel Rebellie/Rebel·lió (Zirimiri Press) samengesteld en vertaald met gedichten van Catalaanse dichteressen. In mijn vrije tijd heb ik de studie Catalaanse taal- en literatuur aand Open Universiteit van Catalonië (UOC) met succes gevolgd.

Momenteel ben ik met pensioen en met veel plezier woonachtig in Catalonië, waar ik me in het culturele en sociale leven heb gestort.

Op Wikipedia besteed ik vooral aandacht aan Catalaanse vrouwen. Dat wil zeggen dat ik bestaande pagina's aanvul en actualiseer (inmiddels ruim 100), en nieuwe aanmaak en/of vertaal. Suggesties op dat gebied zijn welkom.

Gepubliceerde artikelen

Literatuur

Film