Gebruiker:MaverickNLD/Kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Niels Cornelis Hendrik Langeveld
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Nationaliteit Vlag van Nederland Nederland
Huidig kampioenschap TCR Germany
Team Racing One
Eerdere ervaring SEAT LEON Eurocup
RCM Cup Hungary
CLIO CUP Benelux
Suzuki Swift Cup
WEK
Portaal  Portaalicoon   Autosport

Niels Cornelis Hendrik Langeveld (Sassenheim, 21 februari 1988) is een Nederlands autocoureur, uitkomend in de toerwagens klasse, TCR Germany.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Langeveld maakte in 2008 zijn toerwagen debuut tijdens de Suzuki Swift Cup, voor het Certainty Racing Team.

Suzuki Swift Cup[bewerken | brontekst bewerken]

In 2008 maakte Langeveld de overstap naar het circuit nadat hij de benodigde partners vond voor het financiële deel om in de top van de Nederlandse autosport te kunnen deelnemen. Dit jaar in de Formido Suzuki Swift cup werd vooral beschouwd als een leerjaar. Tijdens zijn allereerste race eindigde Langeveld gelijk op een 3de plaats. Toch moest Niels nog ontzettend veel leren. Na het geweldige debuut succes op het podium werden er samen met het Certainty Racing Team nog eens 4 podium plekken behaald. Het hoogtepunt van dit jaar waren toch wel de twee 2de plaatsen op het TT circuit van Assen en het 4de algemeen worden in het eindklassement.

In 2009 wilde Langeveld gaan voor het kampioenschap. Echter veel pech brachten niet de benodigde punten bij elkaar. Langeveld eindigde dit seizoen op een 5de plaats algemeen en dit was niet het jaar waar Niels op gehoopt had. Dit kwam door onder andere technische problemen tijdens Pasen en een enorme crash op Assen. Deze crash op Assen werd bijna de financiële nekslag voor Niels zijn autosportcarrière na de zoveelste schade dit seizoen. Uiteindelijk wist Niels toch nog de benodigde sponsoring bij elkaar te krijgen om het seizoen af te maken. En dat was niet voor niets. Van de laatste 3 weekenden wist Niels 4x te winnen en 1x tweede te worden. Door deze fantastische resultaten werd de basis gelegd voor het seizoen 2010.

In 2010 moest het dan wel gaan gebeuren. En dat lukte dan ook. Wat een geweldig seizoen. Dit seizoen is Langeveld voor het eerst Nederlands kampioen geworden met het Certainty Racing Team in de Formido Suzuki Swift cup. Een mooie bekroning op een jaar lang keihard werken om het maximale eruit te halen. Mooie hoogtepunten waren het 3de worden na achteraan starten tijdens Pinksteren race 2 en het winnen van race 1 & 2 tijdens de Hammerite Ultimate races. Dit was overigens het eerste jaar waar ze tijdens de Formido Swift cup met het Reverse startgrid systeem werkte. Dit hield in dat als je de 1ste race won je race 2 als 8ste moest starten en andersom.

Renault Clio Cup[bewerken | brontekst bewerken]

In 2011, het eerste jaar in de Clio's ging met vallen en opstaan. Dit was dan ook een heel niveau hoger dan de Swift cup. Waar Langeveld een hele goede snelheid had in de kwalificaties waar Langeveld 3x pole position wist te trainen en alle andere keren in de top 3 op 1 keer na, (9de) heeft Langeveld veel moeten leren op de baan en heeft ook het team veel moeten leren met betrekking tot de techniek van deze auto. Waar andere teams een streepje voor hebben door hun jarenlange ervaring met deze auto begint Certainty vanaf nul. Al met al mag Langeveld best tevreden in zijn debuutjaar in deze voor hem nieuwe klassen. Hij heeft eigenlijk het hele jaar in de voorste gelederen gereden. In deze klasse zit het zo verschrikkelijk dicht bij elkaar dat er om elke meter wordt geknokt. Op de nummer 1 na is dat ook te zien aan het kampioenschap waar Niels op slechts 3 punten van de nummer 2 is geëindigd.

In 2012, de Dutch Renault Clio Cup, wilde Langeveld dan ook weer voor het kampioenschap gaan. Winnen is de motivatie voor Langeveld om deze hoge competitie aan te gaan. Dit jaar werd dan ook een groot succes door 11 van de 13 wedstrijden op het podium te finishen. Hierdoor werd Langeveld Kampioen moet een voorsporng van 24 punten op Sebastiaan Bleekemolen. De mooiste wedstrijd reed Niels op de Nordschleife waar op dit 28 kilometer lange circuit 4 ronden afgelegd werden. Na een fout van Niels in de kwalificatie racete hij in de wedstrijd van achteraan helemaal naar voren tot de 3de plaats achter Sebastiaan en Jeroen Bleekemolen. Het kampioenschap was een mooie bekroning op het harde werken van Langeveld en het team.

2013 was een tussenjaar voor Langeveld met een gast race in de Dutch Renault Clio Cup. Hij behaalde een 2de plaats en een DNF op het Circuit Park Zandvoort.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]


Categorie:Nederlands autocoureur