Gebruiker:Mitica-Misha

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Thouvenel, toenmalige ambassadeur van Frankrijk in Constantinopel (waar ik voorouders heb), schreef in het midden van de 19e eeuw dat het Oosten bestond uit een rotzooi van rassen en godsdiensten. Honderdzestig jaar laten, denken sommige mensen nog hetzelfde in Parijs (Frankrijk), tussen St Germain des Pres en de Sorbonne. Indien ze van rechts zijn, zien ze ons als bastaarden, indien ze van links zijn, zien ze ons als reactionairen.

Misprijzen is het visitekaartje van imbecielen, dat ze ontwikkeld zijn of ongeschoold, doet er niet toe. Openheid van geest (intelligentie, eventueel) hangt niet af van de hoeveelheid kennis die men heeft ...

Aangezien ik zelf leef en onderwijs aan een trefpunt van culturen, landen en vakken, zal ik af en toe met een steentje bijdragen aan dit gezamenlijk bouwwerk (liefst met vermelding van de bronnen van mijn informaties), in de vakken waar ik competent ben (geschiedenis, aardrijkskunde, etnografie), alhoewel ze weinig (maar nochtans sympathieke) personen interesseren.

Ikzelf ben van gemengd bloed, heb geen heerser noch idolen, ben destijds zelfs universiteitsprofessor geweest, in een klein weinig bekend landje : de republiek Moldavie. Later heb ik les gegeven in Roemenie, nu in Frankrijk. Indien de economische crisis zich verder naar het Westen verplaatst, zal ik misschien nog in Amerika belanden ?

Mitică/Δημητρακι/Миша