Gebruiker:Mixcoatl/opmerkelijk

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Opmerkelijk: Een overzicht van zaken op Wikipedia die men niet zou verwachten op een encyclopedie of die om andere andere redenen opmerkelijk zijn. Veel van deze voorbeelden maken duidelijk dat de bewering dat Wikipedia zelfcorrigerend zou zijn, niet klopt.
  • Vergelijk het artikel over Jalisco op de Engelse Wikipedia van 21 november 2006 eens met de versie 14 april 2005. Deze twee versies zijn duidelijk nauwelijks verschillend, terwijl er anderhalf jaar en meer dan 50 bewerkingen tussen zitten. Ook nu nog is het artikel nauwelijks uitgebreid, en staat er nog steeds de bewering, die ik nog nooit eerder ben tegengekomen en mij uiterst onwaarschijnlijk overkomt, dat een aantal gemeenten worden betwist met buurstaten.
  • Een artikel over Jozef Stalin bestaat in ongeveer evenveel talen als een artikel over Linus Torvalds. (enige tijd geleden voor het eerst opgemerkt door Gebruiker:Rex).
  • Voorafgaand aan de Mexicaanse presidentsverkiezingen van 2006, zijn de artikelen over alledrie de leidende kandidaten op de Spaanse Wikipedia gemarkeerd als niet neutraal en beveiligd geweest: (Calderón, Madrazo, López Obrador), hetzelfde geldt voor het artikel over de verkiezingen zelf, dat momenteel (januari 2007) nog steeds op slot zit.
  • Het Engelse artikel over Porfirio Díaz meldde 4 jaar lang dat hij in 1899 bij verkiezingen tegenstand kreeg van Bernardo Reyes - in een jaar dat er geen verkiezingen waren en na aanleiding van een interview dat negen jaar later werd gegeven. Hetzelfde artikel vermeldde ook enige maanden lang dat zijn vader een Japanse emigrant was, wat vrij opmerkelijk is gezien Japan pas 23 jaar na zijn geboorte geopend werd voor het buitenland.
  • Op 16 juli 2006 voegde een anonieme gebruiker toe dat de oorspronkelijke familienaam van Bianca Hoogendijk Rost van Tonningen zou zijn (verwijzing naar Meinout Rost van Tonningen, berucht collaborateur in de Tweede Wereldoorlog). Pas twee maanden later werd deze toevoeging door een tv-programma ontdekt, en teruggedraaid.