Gebruiker:MichellevanLanschot

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Gebruiker:Mtmlan84)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Wikimania 2016 Hackathon
Hier luister ik -in het midden- naar uitleg over Wikidata op de hack-a-thon van Wikimania 2016. Foto van Niccolò Caranti.

Ik ben Michelle van Lanschot en dit is de account die ik gebruik voor bewerkingen onder werktijd voor de opdrachten hieronder genoemd. Als ik buiten werktijd bijdraag aan de projecten, doe ik dat met de gebruikersnaam SIryn.

Betaalde Wiki-opdrachten[bewerken]

Wikipedian in Residence voor Erfgoed Gelderland, 2017-2018[bewerken]

Vanaf januari 2017 ben ik als Wikipedian aangesteld bij Erfgoed Gelderland. Doel van het project is enerzijds het trainen van zeven Gelderse erfgoedinstellingen (archieven en musea) in het duurzaam toegankelijk maken van hun materiaal via de verschillende Wiki-projecten. Anderzijds is het project een pilot om te onderzoeken of en hoe kleine erfgoedinstellingen met beperkte middelen zelfstandig aan de slag kunnen. Op de projectpagina doe ik verslag van de activiteiten in het kader van dit project. Het uitgebreide projectplan staat op de website van Erfgoed Gelderland.

Copyclear; claiming back the public domain[bewerken]

Voor Copyclear werk ik samen met Hanno Lans aan een tool om het makkelijker te maken voor culturele instellingen de auteursrechtelijke status van werk in hun collectie te bepalen. We maken hiervoor o.a. gebruik van een koppeling met Wikidata. De ontwikkeling van de proof of concept van deze tool wordt ondersteund door het SIDN fonds en het Stimuleringsfonds voor de Culturele industrie. Meer informatie over het project is terug te vinden op de website van Copyclear.