Gebruiker:Muckrake2013

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Het gebruik van een alias is eigenlijk tegen mijn principes. Liefst heb ik zo snel mogelijk een 1 op 1 relatie met academische beleefdheid. Liefst ontmoet ik mensen ook tete a tete. De vaststelling kan bijvoorbeeld zijn dat we het eens zijn dat we het oneens zijn. Dat kan een situatie zijn waar we ons eenzijdig of tweezijdig bij kunnen neerleggen. De argumenten moeten de doorslag geven. Daar waar mogelijk moet de methodologie en analyse mathematisch en (natuur-)wetenschappelijk zijn. Dit principe kan en moet wat mij betreft ook in de sociale wetenschappen gehanteerd worden.

Muckrake (mesthark, iemand die niet schroomt om met "stinkende materie" om te gaan) spreekt als alias voor zichzelf. Ik wil op Wikipedia vooral me sterk maken om op te treden tegen mensen die de "beschaafde atmosfeer" verpesten en de encyclopedische kennisvorming en -vastlegging proberen te frustreren.

Ik laat bijvoorbeeld zo nu en dan van me horen als ik "sokpoppen" tegen kom. Sokpoppen zijn dus mensen die hun eigen gelijk voor gaan wenden door andere gebruikersnamen welgevallige uitspraken te laten doen, terwijl zij één en dezelfde persoon zijn.

Een soort wetenschapsfraude dus: sokpoppen.

Mijn stelling: wetenschappelijke kennis ligt voor iedereen voor het oprapen. Wetenschap kan ook heel goed door gewone burgers worden bedreven. Wetenschappers die gewone zielen in discussies proberen weg te zetten met "je hebt er toch niet voor doorgestudeerd?" hebben de uitgangspunten van wetenschap niet begrepen.

Wees kwetsbaar, wees nieuwsgierig, wees respectvol voor anderen en hun argumenten en analyses.

Rijkdom die je kan delen, is de grootste rijkdom.