Naar inhoud springen

Gebruiker:Muskie600302/Kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Logo's, letters en figuren gesneden uit piepschuim[bewerken | brontekst bewerken]

In de signing-industrie is een nieuwe loot aan de stam gekomen. Naast belettering, boxletters, neon, carwrappen, diverse folies enz., is er nu ook piepschuim als basis voor een reclameuiting.

Logo's, letters, figuren of 3D-modellen kunnen uit piepschuim gesneden worden. Dan gebeurt met een CNC-snijder en een hele dunne gloeidraad. Uiteraard computer gestuurd.

Soorten piepschuim[bewerken | brontekst bewerken]

Piepschuim is de verzamelnaam van isomo of tempex. Het is een polystyreen. Letters, logo's, figuren enz. worden veelal geleverd uit EPS200. EPS staat voor Geëxpandeerd Polystyreen (https://nl.wikipedia.org/wiki/Polystyreen). EPS200 is een fijne kwaliteit piepschuim. Naast EPS200 zijn er nog andere fijnheden. bijv. EPS60, EPS100 en EPS150. (https://nl.wikipedia.org/wiki/Geëxpandeerd_polystyreen)

Daarnaast is er ook XPS (geëxtrudeerd polystyreen). Ook wel Styrofoam (Dow Chemicals) of Styropor (BASF) genoemd. XPS is een hardschuim, dat gladder en sterker is dan EPS200. Het heeft bijvoorbeeld geen bolletjesstructuur. Waardoor het nog geschikter is voor logo's, letters of figuren.