Naar inhoud springen

Gebruiker:NJ ter Haar

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

NJ ter Haar (Niels Jeroen) is geboren op 30 juli 1976 te Dordrecht en thans woonachtig in Eindhoven.

Bijnamen: Nilis, NJ, Dikke.

NJ is Contextueel therapeut (psychotherapeut), ondernemer, schrijver en bon-vivant.

NJ ter Haar gaat door het leven als humorist, opportunist en "zondebok" wat maakt dat hij van mening is dat hij zich in sociale omgang veel kan permitteren en er mee weg kan komen, wat in de regel ook vaak het geval is.

NJ is atheïst met een voorliefde voor Boeddhistische filosofie, waarbij laatstgenoemde een levenswijze is die hij ambieert maar te hoog gegrepen acht.

NJ heeft een dochter LML van 07-01-2006 met zijn ex-partner welke hij steevast chagrijnige ex noemt, waarmee hij in goede verstandhouding een co-ouderschap vormgeeft.

Gezondheid

Op 22 januari 2018 werd NJ gediagnosticeerd met stadium III kleincellige longkanker (sclc) met uitzaaiingen in de lymfeklieren.

NJ onderging hiertoe de zwaarste behandeling die beschikbaar is en overleeft de kanker en de behandeling, mede dankzij een positieve state of mind en de loyale minnende zorg van zijn destijds nog aanstaande echtgenote, die erop toeziet dat het NJ tijdens zijn ziek zijn aan niets ontbreekt.

Doktoren verbazen zich over zijn fysieke maar vooral mentale veerkracht in zijn voornemen om zwaarder uit de behandeling te komen dan dat hij erin ging, hetgeen hem, ondanks de diagnose en het verbranden van de slokdarm door intensieve bestraling, tegen alle verwachtingen en medische ervaringen in, is gelukt.

1 augustus 2018 krijgt NJ te horen dat de kanker terug is gekeerd en bovendien is uitgezaaid. Het terminale stadium IV is een voldongen feit. NJ echter wil er zich geenszins bij neerleggen en toont zich gesteund door naasten bijzonder taai en strijdvaardig.


Boeken

Tijdens de kanker schrijft NJ verhalen over zijn behandeling en voortgang en legt hiermee de hand aan zijn tweede boek welke nog niet is uitgegeven. Zijn eerste boek “Tabanus Bovinus” is verspreid onder intimi en inmiddels in de reguliere verkoop verkrijgbaar.