Naar inhoud springen

Gebruiker:Narky Blert/Kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie


Kano. Huis van Hilde. Geraadpleegd op 17 februari 2018.

Kano. Huis van Hilde. Geraadpleegd op 17 februari 2018.

    • Dutch text, rough version, not checked in any way yet.**

Het International Guild of Knot Tyers (or IGKT) (Internationaal Gilde van Knopen Leggers) is een wereld wijde vereniging van mensen met een interese in knopen en het leggen van knopen.

Oprichting en het begin. Officieel opgericht in 1982, de oprichters waren in het begin bijeen gebracht door een 1978 stuk in The Times over een naar verluid nieuwe knoop, de Hunter's bend (en:Hunter's bend). Het idee voor een knoop organisatie groeide uit van het contact tussen twee mensen. Des Pawson, werkzaam in de handel van kantoor benodigdheden en in zijn vrije tijd een goed ambachtelijk knoper. Geoffrey Budworth, werkzaam bij de politie van London (en:Metropolitan Police Service) en deskundige op het gebied van knopen.

In 1982 kwam er de oprichtings vergadering, 25 mensen aan boord van het schip (enter details) Discovery, twee anderen hadden aangegeven mee te willen doen maar reizen van Canada en Australië was een beetje te ver. Dus vanaf het begin was het Gilde internationaal.

Knotting Matters, het blad[bewerken | brontekst bewerken]

Knotting Matters is het Engelstalige kwartaal blad van het gilde. Het is uitgegroeid van 17 pagina's tekst en eenvoudige zwart-wit plaatjes tot ongeveer 50 paginas met kleurenfoto's, en nog steeds eenvoudige plaatjes waar dat behulpzaam is. Het blad word grotendeels gevuld met bijdragen van de leden, van zeer uiteenlopende aart.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]

Categorie:Knoop