Gebruiker:NienkeMarisha/Kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Samen voor Nederland is een jeugdpartij in opkomst die zich dan ook voornamelijk richt op de adolescentie. Aangezien de wereld tegenwoordig is veranderd is een slagveld waar men vecht om extremistische levensbeschouwingen, politieke invloeden en religie willen wij terug naar de basis. Vandaar luidt het motto van SvN:

“Te is nooit goed, niet te links en niet te rechts, vandaar de gulden middenweg!”

Samen voor Nederland strijdt voor de volgende visies rondom de thema’s educatie, solidariteit en veiligheid. Educatie Onderwijs ligt aan de grondslag van de welvarende kenniseconomie, die Nederland is. Zonder goed opgeleide beroepsbevolking geen kenniseconomie, zonder kenniseconomie geen goede internationale concurrentiepositie en zonder goede concurrentiepositie geen welvaart. Kortom, onderwijs is belangrijk en daarom investeert SvN hier veel geld en tijd in. Een voorbeeld van een onderwijs stimulerende maatregel is het opnieuw instellen van de studiefinanciering. Solidariteit In onze ogen verdient iedereen, ongeacht afkomst, geslacht of rang, gelijken kansen op ontplooiing. De sterkste schouders moeten de zwaarste lasten dragen. Dit houdt natuurlijk niet in dat hardwerkende

zorgdragers moeten worden van economisch minder welvarende. Een goede balans is nodig. Zo vinden wij dat bespaard moet worden op standaard toeslagen die economisch welvarende niet nodig hebben. Dit geld kan beter geïnvesteerd worden in de lagere sociale laag zodat de hogere sociale laag minder van het salaris in de vorm van belasting hoeft af te dragen. Bijvoorbeeld het inkomens afhankelijk worden van de kinderbijslag kan hieraan bijdragen.

Veiligheid Veiligheid staat zeker ten tijden van vluchtelingencrisissen, aanslagen en maatschappelijke onrust centraal binnen het politiek programma van Samen voor Nederland. Om te voorkomen dat gevaar ook de Nederlandse bevolking treft, moet genoeg geld gestoken worden in het controleren en opsporen van onder andere terreurdreigingen. Meer geld investeren in de nationale veiligheid is het doel.

Om deze investering te kunnen doen, zal extra belasting geheven worden op de bonussen voor hoge bedrijfsfuncties. Tevens zal tijdelijk op kunst en cultuur bezuinigd worden. Standpunten …… “Sluit de handen ineen, samen staan we sterk. Samen voor Nederland!”

Disclaimer: deze partij bestaat niet echt maar is als idee opgezet door een groep jongeren.