Gebruiker:Novopas/Volglijstmeldingen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Het script volglijstmeldingen.js is een script op basis van en:User:Enterprisey/watchlist-notice.js. Het geeft een melding naast het pictogram voor de notificaties, als er een nieuwe update is in de volglijst. In tegenstelling tot het originele script zie je gelijk welke pagina is geüpdatet en is er de mogelijkheid om direct naar de betreffende bewerking (diff) te gaan of direct naar de pagina bij het betreffende kopje.

Installeren[bewerken | brontekst bewerken]

Voeg aan je eigen javascript-pagina de volgende code toe:

importScript('Gebruiker:Novopas/volglijstmeldingen.js');

Je kunt ook het hele script vanaf Gebruiker:Novopas/volglijstmeldingen.js kopiëren (en aanpassen naar wens).

Werking van het script[bewerken | brontekst bewerken]

Nieuwe updates in je volglijst worden getoond in een blauw balkje, naast het pictogram voor de notificaties. Deze melding is gelinkt naar je volglijst. Rechts daarvan staan nog een sterretje en een pijltje naar rechts. Als je op het pijltje klikt, ga je naar de betreffende pagina en het betreffende kopje. Als je op het sterretje klikt, zie je de betreffende bewerking. Ook krijg je al informatie over de bewerking als je met de muis boven een van deze links zweeft.
Tip: Het sterretje kun je gebruiken om snel door de nieuwe wijzigingen in je volglijst te zappen. Zodra de gekozen bewerking opent, verandert de link van het sterretje namelijk naar de daaropvolgende bewerking.

Optioneel: een specifieke pagina in de gaten houden[bewerken | brontekst bewerken]

Opmerking: deze functie werkt wel, maar dit moet nog verbeterd worden.

Als je wilt, kun je het hele script vanaf Gebruiker:Novopas/volglijstmeldingen.js kopiëren en de variabele pageToWatch aanpassen. Als je hier een paginatitel opgeeft, krijg je een opvallende melding (in een oranje balk bovenaan, ter plekke van de Site Notice) wanneer hier een nieuwe wijziging / toevoeging komt.

Je kunt overigens ook alleen deze melding inschakelen, zonder de andere meldingen, als je de variabele volglijstNotice op false zet.