Naar inhoud springen

Gebruiker:PSF Certificaat/Kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Plastic afval selecteren, sorteren, reinigen, basis materiaal, naar eindproduct.

Plastic Soup Future is een organisatie met het hoofdkantoor in Berkel-Enschot in Nederland. De organisatie is opgericht in 2020 in Berkel-Enschot op het initiatief van Marton Panis. PSF wordt ondersteund door overheden, het bedrijfsleven en door maatschappelijke en milieuorganisaties.

De organisatie is opgericht om het verantwoord, eerlijk te kunnen communiceren dat er daadwerkelijk afval plastic gebruikt in de producten. De PSF standaard (criteria en principes) staat voor verantwoord werken met afvalplastic en brengt economische en commerciële belangen alsmede sociale,- en milieu belangen in balans.

Het PSF logo op 100% afvalplastic fabricaat of halffabricaat wat hergebruikt is:

De organisatie is opgericht om het verantwoord hergebruik van afval plastic inzichtelijk te maken, met name in industriële gebieden.

Het middel dat hierbij gebruikt wordt, is het PSF-keurmerk, dat toegekend wordt aan plastic, plasticproducten, half en/of eindproducten. Een organisatie of een bedrijf dat PSF-gecertificeerd wil worden, het PSF keurmerk wil gebruiken en PSF-gecertificeerde producten wil verwerken en/of verhandelen moet meewerken aan een traject ter controle dat er afvalplastic wordt verwerkt in de producten. Er wordt gewerkt met een bewakingsketen waarbij het plastic van oorsprong tot eindproduct gevolgd wordt. In sommige gevallen is een bepaalde hoeveelheid van toevoeging van niet gecertificeerde producten toegestaan.

Iedere organisatie met een keten van bewaring, welke PSF-gecertificeerde verwerkt of verhandelt moet een specifieke administratie bijhouden. En ten alle tijden bereid zijn voor controle en steekproeven.

Het PSF-keurmerk is geen garantie van kwaliteit, het is enkel het bewijs dat afval plastic gebruikt wordt, conform de PSF-standaard. Deze standaard geldt internationaal gezien als een garantie voor transparant gebruik van echt afval plastic en geen nieuw plastic.

PSF gaat uit van het bedrijfsleven en de afvalplastic verwerkende industrie. Er wordt door beide organisaties niet noodzakelijkerwijs hetzelfde bedoeld met "duurzaam" en “recycling” van afval plastic. “Reuse en reduce” zijn andere processen.