Gebruiker:Pancakr/Kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

De Bussumse broers Leroy en Dwight Oehlers vertrekken komende week samen naar Aruba voor twee duels met het Arubaans voetbalelftal. Aruba maakt nog kans op deelname aan het volgende WK-voetbal.

Leroy Oehlers (ex-BFC) werd twee jaar geleden voor het eerst opgeroepen voor het Arubaans voetbalelftal en heeft al enkele duels met het land gespeeld. Broer Dwight (SDO) gaat voor het eerst mee. Als de bondscoach de broers opstelt, spelen ze de komende twee weken twee keer tegen Saint Vincent and the Grenadines. Als Aruba de tegenstander weet te verslaan, speelt het elftal een ronde later tegen onder meer de VS.

Vaak met elkaar, zaterdag tegen elkaar De Oehlers-broers speelden jarenlang samen voor BFC. Leroy verkaste enkele jaren geleden naar zaterdaghoofdklasser SV Huizen, Dwight speelt nu voor het tweede jaar voor SDO. Komende zaterdag kunnen ze nog tegenover elkaar staan: SV Huizen en SDO treffen elkaar dan voor de beker.

De Bussumse broers Leroy en Dwight Oehlers vertrekken in september 2015 week samen naar Aruba voor twee duels met het Arubaans voetbalelftal. Aruba maakt nog kans op deelname aan het volgende WK-voetbal.

Tabel[bewerken | brontekst bewerken]

seizoen club land competitie wed. goals
1988/89 RC Lens Vlag van Frankrijk Frankrijk Championnat Ligue 1 14 3
1989/90 Sporting Toulon Var Vlag van Frankrijk Frankrijk Championnat Ligue 1 3 0
1990/91 Málaga CF Vlag van Spanje Spanje Segunda División A 5 0
1991/92 Málaga CF Vlag van Spanje Spanje Segunda División B 10 1
1992/93 Málaga CF Vlag van Spanje Spanje Segunda División A 7 0
2014/15 SDO Bussum Vlag van Nederland Nederland Hoofdklasse 30 5