Gebruiker:Paul5263/Kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Captain Africa is een Belgisch reisbureau, gespecialiseerd in reizen naar Afrika. Onder het motto "Ontdekken en beleven" wordt gestreefd naar een authentieke ervaring en een goed contact met de plaatselijke bevolking. Captain Africa is gevestigd in Lomé, Togo en in Oostende, België.

Logo van Captain Africa

Activiteiten[bewerken | brontekst bewerken]

Captain Africa werkt vooral in West-Afrika. Voor het ogenblik worden reizen gemaakt door Togo, Ghana, Benin en Burkina Faso. In de nabije toekomst staan ook Sierra Leone en Ivoorkust op het programma. Captain Africa organiseert zowel privé- als groepsreizen. Bij de privé-reis wordt de reisroute opgesteld in overleg met de klant. De groepsreizen werken met een vooraf vastgelegde route en vertrekdatum. Voor een authentieke reiservaring en een optimaal contact met de bevolking wordt altijd in kleine groep gereisd, tot max. 8 personen. De meeste reizen worden begeleid door een Belgische gids. Een specialiteit is het bezoek aan een Plan kindje, in samenwerking met Plan Internationaal België. Mensen die een kindje sponsoren in de West-Afrikaanse regio kunnen dan een bezoek brengen, gecombineerd met een rondreis door het land.

Speciale reizen[bewerken | brontekst bewerken]

Voodoo priester met zijn gevolg op het voodoo feest

Er worden vaak speciale reizen gemaakt, rondom een bijzondere gebeurtenis in een land:

  • Het voodoo feest in Benin. 10 januari is in Benin de dag van de voodoo. Dan wordt op een zeer spectaculaire en kleurrijke manier gevierd. Captain Africa viert elk jaar mee in Grand-Popo. Deze reis wordt ook gecombineerd met een reis door heel Benin.
Chief op het Akwasidae feest in Kumasi, Ghana
  • Het Akwasidae festival. De koning van de Ashanti, een volk in Ghana, ontvangt zijn chiefs in zijn paleis in Kumasi. Dat is een kleurrijk gebeuren met veel dans en muziek. Dit bezoek wordt ook gecombineerd met een reis door heel Ghana.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

De oprichter, Paul Vancraeynest, is een kenner van de West-Afrikaanse regio. Sinds 2000 begeleidde hij vele reizen voor diverse Belgische reisbureaus. In 2015 heeft hij als zelfstandig reisorganizator Captain Africa opgericht.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]

Captain Africa

Reis naar het voodoo feest

Reis naar het Ashanti festival