Naar inhoud springen

Gebruiker:Peertje123/Kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

De wolkenkrabber in Manhattan, New York, 2118, telt duizend verdiepingen. Het kolossaal bouwwerk eiste zo één van de vijf stadsdelen van New York op. Het gebouw bevat: appartementen, scholen, clubs, restaurants en winkels. Het is een wereld op zich.

Maatschappelijke ladder

[bewerken | brontekst bewerken]

De bewoners van de toren zijn ingedeeld naar maten hun maatschappelijke positie. Dit wordt bepaalt op basis van hun macht, status en inkomen. Zo staan bovenaan de maatschappelijke ladder beroepen als artsen, advocaten en directeuren, terwijl meer onderaan de maatschappelijke ladder beroepen staan als vakkenvullers, schoonmakers en vuilnismannen. Hoe lager je woont, hoe minder je ertoe doet , maar hoe hoger je woont, hoe gevaarlijker het leven lijkt te worden.

Openbaar vervoer

[bewerken | brontekst bewerken]

In de toren heb je verschillende soorten openbaar vervoer. In de toren zijn hovercrafts aanwezig. De hovercraft is een voertuig dat zich door de lucht kan voortbewegen. De hovercraft bevindt zich een soort rok, waar de hovercraft kan zich voortbewegen dankzij de magnetische repulsietechnologie. Ook kan men zich verplaatsen met een netwerk van monorails en liften.

In de toren zijn er verschillende technische hoogstandjes zoals contactlenzen, Gummy Buddies, robarmans en Pulse. Met de speciale contactlenzen kan je berichten naar elkaar sturen, filmpjes kijken, bellen, informatie opzoeken... Gummy Buddies zijn de eerste eetbare electronische snoepjes met microscopische ID-labels die via radiogolven konden worden afgelezen. Wanneer je het hoofd van het snoepje er af bijt, gaat het rond lopen zonder hoofd. Als je de benen er af bijt gaan ze gillen. Robarmans zijn robots die geprogrammeerd zijn om klanten aan een bar te bedienen. Ook is er Pulse. Pulse is een stille disco, waar de muziek direct in ieders oortenne wordt geblazen, en dus zonder speakers. De muziek dat men hoort verschilt van persoon tot persoon.